Prins William reageert op het Oprah-interview met prins Harry en Meghan Markle

Drie dagen na de Britse uitzending van het tell all-interview tussen prins Harry, Meghan Markle en Oprah Winfrey, reageert ook prins William op het veelbesproken interview.

Nadat de hele wereld de kans heeft gekregen om een mening te vormen over Oprahs tell-all interview met prins Harry en Meghan Markle, houdt nu ook Harry’s broer, prins William zich niet meer stil. Het Britse koningshuis is namelijk ‘helemaal geen racistische familie,’ aldus prins William.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Het tell all-interview

In het tell all-interview, waarin geen enkele vraag off limits was (aldus Oprah Winfrey), vertelden Harry en Meghan uitgebreid en openhartig over hun tijd als leden van het Britse koningshuis en de keuze om een stap terug te doen en terug naar Amerika te verhuizen. Ook vertelt Meghan dat er tijdens haar zwangerschap binnen het koningshuis gespeculeerd werd over de toekomstige huidskleur van Archie. De familie maakte zich 'zorgen over hoe donker zijn huid zou zijn als hij eenmaal geboren was'. Prins Harry bevestigt getuige te zijn geweest van de uitingen, maar wilde er verder niet dieper op ingaan.

Prins William reageert

Drie dagen nadat het interview met Oprah Winfrey in het Verenigd Koninkrijk was uitgezonden, ging Prins William in gesprek met een journalist. Het gesprek vond plaats toen hij en zijn vrouw Kate aankwamen bij School 21 in Londen om leraren te feliciteren met de heropening van de school. Toen de journalist William vroeg of hij zijn broer al had gesproken sinds het interview, antwoordde William: ‘Nee, ik heb hem nog niet gesproken, maar ik zal het doen.’ Ook gaf hij aan dat het Britse koningshuis zeker niet van racistische aard is.

Queen Elizabeth's verklaring

De opmerkingen van William komen na een verklaring namens Queen Elizabeth. ‘De hele familie is bedroefd om te horen hoe uitdagend de afgelopen jaren voor Harry en Meghan zijn geweest. De besproken kwesties, met name die over Archie’s ras, zijn zorgwekkend. Hoewel sommige herinneringen kunnen verschillen, worden ze zeer serieus genomen en zullen ze achter de schermen door de familie worden opgepakt. Harry, Meghan en Archie zullen altijd geliefde familieleden zijn,’ vertelt de koningin over haar gevoelens na het Oprah-interview.

Verslechterde relaties

Terwijl Harry en Meghan tijdens het interview spraken over de verslechtering van hun relaties met andere leden van de koninklijke familie, wierp de uitzending een positief licht op de koningin. ‘De koningin is altijd goed voor me geweest,’ vertelt Meghan aan Oprah. Harry maakte ook een eind aan geruchten dat hij de koningin niet zou hebben aangekondigd afstand te doen van hun rol binnen het koningshuis. ‘Ik zou mijn grootmoeder dat nooit aandoen, ik heb te veel respect voor haar,’ zei hij. Gevraagd naar de relatie met zijn broer, vertelde Harry dat ze elkaar momenteel ruimte geven.

Gender reveal

Hoewel het Oprah-interview diep inzicht geeft in het ongeluk dat Harry en Meghan als gezin hebben ervaren, publiceerde hun vriend en fotograaf Misan Harriman een nieuwe hartverwarmende foto van Meghan, Harry en Archie. Het laat de familie zien, die in de zomer vergezeld zal worden door een klein meisje, genietend van hun nieuwe bestaan in Montecito, Amerika. 'Ik denk dat het 'gewone' authentieke leven het allerbelangrijkste is geweest,' vertelt Meghan over hun nieuwe hoofdstuk.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Shop Vogue's Fashion Favorites


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle