Tiffany & Co.’s sieradenontwerpster Elsa Peretti is overleden

Elsa's juwelenontwerpen behoren tot de populairste items van Tiffany & Co..

Afgelopen donderdag 18 maart overleed de bekende sieradenontwerpster Elsa Peretti op 80-jarige leeftijd. Elsa was ontwerpster van een aantal van de populairste items van Tiffany & Co. en werkte voor meer dan veertig jaar samen met het sieradenmerk. Elsa Peretti's naam zal dan ook doorleven via haar geliefde juwelenlijnen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Elsa Peretti

Alhoewel Elsa, geboren in Florence, nu vooral bekend staat om haar sieradenontwerpen, begon ze haar carrière in de mode-industrie als model in Barcelona. Nadat ze in 1968 een contract tekende in New York, werd ze een van de favoriete modellen van de ontwerpers Halston, Pat Cleveland en Anjelica Huston. Een jaar later begon Elsa met het ontwerpen van haar eigen sieraden. Haar eerste ontwerp was voor een show van Giorgio di Sant’ Angelo – een halsketting bestaande uit een leren koord met een zilveren hanger - die voor het begin van haar veelbelovende carrière zorgde.

Elsa voor Tiffany & Co.

In 1971 won Elsa een Coty Award voor een van haar ontwerpen, een prijs waarmee destijds Amerikaanse mode werd gevierd en design werd aangemoedigd tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Een jaar later opende Elsa met trots haar eigen winkeltje in Bloomingdale's in New York, en twee jaar daarna begon ze haar grootste samenwerking met Tiffany & Co., in 1974. Hoewel ze eerst begon met het ontwerpen van items voor in huis, duurde het niet lang voordat ze overging op het ontwerpen van sieraden. Elsa’s ontwerpen bestonden uit vloeiende, robuustere zilveren items. Haar meest geliefde Tiffany & Co. ontwerpen zijn de items van de Open Heart-collectie, de Bean-collectie, Bottle-hangers, kettingen met diamanten op maat en haar Bone Cuffs.

Shop Vogue's Beauty Favorites


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity