De 8 meest feministische statements van vrouwen tijdens de Golden Globes

Krijgt ook dit jaar de #Metoo movement een glansrol tijdens de award uitreiking?

75th Annual Golden Globe Awards - Show
Getty Images

Nu dat de Golden Globes er weer aankomen is het afwachten welke regisseurs en acteurs de geliefde Golden Globe-awards mee naar huis nemen. De genomineerden werden begin december al bekendgemaakt. Hopelijk krijgt ook dit jaar de #Metoo movement een glansrol tijdens de award uitreiking. Oprah Winfrey's acceptatietoespraak voor het winnen van de Cecil B. DeMille Award maakte al tongen los. Deze Globe gaat altijd naar iemand die een stempel op de entertainmentwereld heeft gedrukt. Wij hebben er alle vertrouwen in dat ook dit jaar de aanwezige vrouwen én mannen de wereld zullen aanspreken over het gebrek aan erkenning van de bijdrage van vrouwen, en in het speciaal; gekleurde vrouwen. Nu dat we allemaal met enthousiasme aan het wachten zijn op de awardshow op 6 januari hebben wij de meest spraakmakende en feministische statements van de Golden Globes bij elkaar gehaald.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Oprah Winfrey's 2018 acceptatietoespraak

Oprah Winfrey accepteerde de Cecil B. DeMille Award met een opzwepende acceptatietoespraak die begon als een persoonlijke reflectie en eindigde als een gezamenlijke oproep om de strijd tegen seksuele intimidatie in Hollywood en de wereld aan te gaan. Ook erkende zij dat zij de eerste zwarte vrouw is waaraan deze award is toegekend en maakte zij duidelijk hoe belangrijke dit is voor de diversiteit in Hollywood.

2 Nicole Kidman 2018 acceptatietoespraak

Nicole Kidman won de prijs voor Beste Actrice in een Mini Serie voor haar rol als Celeste in HBO's Big Little Lies. Behalve het bedanken van haar co-sterren Reese Witherspoon, Zoe Kravitz, Laura Dern en Shailene Woodley, maakte ze ook gebruik van de gelegenheid om zich uit te spreken tegen een onderwerp dat heel dicht bij haar personage staat: misbruik.

3 Natalie Portman's 'casual statement'

Tijdens de Golden Globes vorig jaar nam actrice Natalie Portman het podium om haar afkeuring aan het gebrek aan diversiteit onder de genomineerden te doen gelden. Naast haar co-presentator, Ron Howard, maakte Portman de genomineerden bekend door te zeggen: 'En hier zijn alle mannelijke genomineerden.'

4 Barbra Streisand's introductie monoloog
Getty Images

Voor de introductie van de nominaties voor de Beste Drama Film in 2018, uitte Barbra Streisand zich over het feit dat zij de enige vrouw was die ooit Beste Regisseur won. Ook wees zij er op dat zij dit in 1984 had gewonnen, 34 jaar geleden! Bekijk de video hier.

5 Tina Fey & Amy Poehler's 2015 Golden Globe-monoloog

Voor Tina Fey en Amy Poehler's derde Golden Globe-monoloog leverde ze een komische monoloog die een paar behoorlijk aangrijpende problemen aankaartte over vrouwen in de business. Van grappen over Bill Cosby tot erop wijzen dat "Boyhood bewijst dat er nog steeds geweldige films zijn voor vrouwen ouder dan 40, zolang je bent gecast als je nog geen 40 bent". Deze monoloog laat weer eens zien hoe fantastische dit dynamische duo is.

6 Maggie Gyllenhaal's speech
Getty Images

Voor de Golden Globes in 2015 nam Maggie Gyllenhaal de tijd om zich te uiten over feminisme tijdens haar acceptatietoespraak voor het winnen van Beste Actrice in een Mini Serie voor haar rol in Honorable.

Zo vertelde zij: 'Ik heb gemerkt dat veel mensen de laatste tijd praten over de rollen voor krachtige vrouwen op televisie. Als ik door de kamer kijk naar de vrouwen die hier zijn en denk aan de uitvoeringen die ik dit jaar heb gezien! Wat ik eigenlijk zie zijn vrouwen die soms krachtig zijn en soms niet, soms sexy en soms niet, soms eervol en soms niet. En wat ik denk dat nieuw is, is het aantal rollen voor echte vrouwen op televisie en in film. Dat is wat ik denk dat revolutionair en evolutionair is en dat is wat mij opwekt. Dus ik wil een paar ongelooflijke vrouwen in mijn leven bedanken... inclusief mijn dochters die op een dag geweldige vrouwen zullen zijn en aan mijn man, die een liefhebber is van "ingewikkelde" vrouwen.'

7 Gina Rodriguez acceptatietoespraak
Getty Images

Gina Rodriquez won de Golden Globe voor Beste Actrice in een TV Comedy in 2015 voor haar rol in Jane the Virgin. Dit is de eerste award voor de actrice en een grote stap voor diversiteit in de Golden Globes. Van Rita Moreno in West Side Story tot America Ferrera in Ugly Betty het komt niet vaak voor dat een latina een Golden Globe wint, laat staan in een Telanovela serie. Het komt dan ook niet aan als een verrassing dat ze haar toespraak wijdde aan de latino-gemeenschap. Zo vertelde zij dat de award "een cultuur vertegenwoordigt die zichzelf als helden willen zien". Ook vertelde zij in haar speech: 'Als wij shows kunnen maken die latino's tonen als de investeringsbankiers, de dokters en advocaten die in mijn gemeenschap bestaan, dan denk ik dat het de manier zal veranderen waarop jonge meisjes en jongens naar zichzelf zullen kijken.'

8 Mo'Nique acceptatietoespraak
Getty Images

Voor de Golden Globes in 2010 won Mo'Nique Beste actrice in een bijrol voor een drama voor haar rol in Precious: Based on the Novel Push by Sapphire. Naast het uiten van haar liefde voor haar man, met wie ze sinds haar 14 jaar is, sprak zij ook over huishoudelijk geweld. Bekijk de video hier.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity