World Ocean Day: deze beroemdheden zetten zich in voor het behoud van de oceaan

Onder andere deze bekende gezichten uit Hollywood of de mode-industrie zorgen mee voor een schone oceaan.

world-ocean-day-celebrities-iniatieven-goede-doel
Anja RubikInstagram

Vandaag is het World Ocean Day, een initiatief van de Verenigde Naties. Hiermee hopen ze meer aandacht te vragen voor het behoud van de oceaan en alle dieren die er in leven. De aandacht gaat onder andere uit naar problemen die worden veroorzaakt door vervuiling van de oceanen door vooral plastic, en overbevissing dat dan ook belangrijk onderwerpen vormen. Deze beroemdheden houden zich naast hun activiteiten in Hollywood of op de catwalk bezig met het klimaat en vooral met de oceaan. Bijvoorbeeld actrice January Jones, die zich inzet voor de bescherming van haaien, of model Karlie Kloss, die zich weer inzet tegen oceaanplastic.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Georgia May Jagger

Het model begon met zich in te inzetten voor het klimaat toen ze het gezicht werd voor het merk Volcom. Dit Amerikaanse merk is een van de grootste labels die zich inzet voor het behoud van de oceaan. Zij maken bijvoorbeeld zwemkleding van gerecyclede visnetten. Georgia May Jagger gaat persoonlijk stranden ontruimen van plastic en lanceerde onlangs een collectie tote bags gemaakt van gerecycled katoen waarvan alle winst naar het conserveringswerk van de Thames gaat.

2 Leonardo DiCaprio

Naast acteren staat Leonardo DiCaprio ook bekend als milieu activist. Met zijn eigen non-profit organisatie, de Leonardo DiCaprio Foundation heeft hij miljoenen gedoneerd aan milieuorganisaties die de oceaan helpen. De acteur gebruikt zijn Instagram-account vooral voor het promoten van klimaatproblemen, en wil daarmee aandacht vragen voor deze problemen door middel van foto's, filmpjes en speeches.

3 Anja Rubik

Het Russische model Anja Rubik staat bekend om haar protesten voor het behouden van de oceaan via haar sociale media kanalen. Ze voerde tot nu toe talloze campagnes, van het stoppen van koraal bleken tot het beëindigen van vissen als sport.

4 Karlie Kloss

Het Amerikaanse model Karlie Kloss is ambassadrice van Adidas, een merk dat zich inzet voor het behoud van de oceaan. Karlie Kloss neemt vaak deel aan campagnes voor Parley's initiatieven om plastic in de oceaan te verwijderen. En ze deed ook mee aan de Adidas Run for the Oceans.

5 Chris Hemsworth

De Australische acteur Chris Hemsworth is een groot fan van surfen. En de oceaan is daarom ook belangrijk voor hem. Hij zet zich in tegen de plastic soep in de oceaan en helpt daarbij ook bij het opruimen van stranden.

6 Nina Dobrev

Actrice Nina Dobrev is ambassadrice voor de non-profit organisatie Oceana. Hierbij nam ze o.a. deel aan een videocampagne voor betere bescherming van haaien. Hiermee hopen ze de handel en verkoop van haaienvinnen te bannen.

7 January Jones

Actrice January Jones steunt net als Nina Dobrev, de non-profit organisatie Oceana. Ook zij maakt deel uit van de campagne om haaien te beschermen en de verkoop en handel van haaienvinnen te bannen. Als ambassadrice zwom de actrice met de dieren van de Shark Lab (Bimini Biological Field Station).

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity