Van thuisconcerten tot online meditatiesessies: zo houden beroemdheden zichzelf creatief bezig

Deze beroemdheden geven enkel positieve vibes in de lastige tijd van de coronacrisis.

Jane Fonda in 1984
Harry LangdonGetty Images

Het coronavirus heeft inmiddels wereldwijd een grote impact en is dan ook bestempeld tot een pandemie. Forse maatregelen zijn genomen die tussen landen variëren van een officiële lock down en het sluiten van grenzen of het toepassen van social distancing om zo bij te dragen aan het Flatten The Curve-concept. Ook vele beroemdheden kunnen door deze maatregelen niet naar hun werk en zijn gedwongen om zo veel mogelijk thuis blijven. Hoewel het toepassen van een zelf-quarantaine of het vermijden van openbare ruimtes isolerende gevolgen kan hebben, brengen beroemdheden op hun eigen wijze een positieve bijdrage aan de crisis, om de solidariteit tussen mensen wereldwijd te versterken. Van John Legends intieme thuisconcert en Justin en Hailey Biebers TikTok-dans tot een mindful online meditatiesessie van Lizzo.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Jane Fonda gaat haar iconische workouts op TikTok delen

Workout-goeroe, klimaatactivist, feminist en overall geweldige vrouw Jane Fonda heeft nu ook een TikTok-account! De 82-jarige gaat namelijk haar iconische, in spandex-gehulde Jane Fonda Workout uit de eighties terugbrengen op het videoplatform. Tijdens haar #FireDrillFriday kun je je iedere vrijdag bij een nieuwe video in het zweet werken. En zoals we van Jane gewend zijn, heeft ook dit initiatief een idealistisch randje: met het idee wil ze aandacht geven aan de #GreenNewDeal. "Let's tackle the climate crisis while we #StayHome," leest haar caption. Daar sluiten we ons volledig bij aan.

2 Levi's 5:01 live-sessies

Om al je gecancelde concerten en feestjes te compenseren, komt Levi's met speciale live-sessies in samenwerking met verschillende Nederlandse en Belgische artiesten. Tune iedere dag in om 5:01 pm (17:01 uur) op het Instagram-account van het label, waar iedere keer een nieuwe artiest een intiem optreden verzorgt. Op vrijdag 3 april is het de beurt aan de Nederlandse singer-songwriter Lucas Hamming.

3 The iHeart Living Room Concert met de Backstreet Boys

Altijd al een optreden van de Backstreet Boys willen meemaken (én vele andere artiesten)? De Amerikaanse nieuwszender FOX organiseert een concert met verschillende huiskameroptredens van grote artiesten waaronder Alicia Keys, de Backstreet Boys, Billie Eilish en Mariah Carey. Alle artiesten die meedoen filmen zichzelf in hun eigen huis, terwijl Elton John de avond aan elkaar praat. Als je het concert wil meemaken, kun je in de nacht van zondag 29 maart op maandag 30 maart tussen 2:00 en 3:00 uur kijken naar Fox.

4 'Homefest' thuisconcerten met onder meer Billie Eilish en Dua Lipa

James Corden van de populaire serie de Late Late Show komt ter ere van deze moeilijke tijden met een bijzonder project; Homefest. Een reeks aan concerten met de grootste artiesten als Dua Lipa, Billie Eilish met haar broer Finneas en John Legend. Iedereen kan vanuit het comfort van zijn eigen huis genieten van de concerten, die worden gelivestreamd door de verschillende artiesten vanuit hun woning. Het doel van het project is om mensen wat ontspanning en plezier te kunnen bieden, maar ook om geld in te zamelen voor een goed doel, aldus Corden. Het virtuele event wordt op Facebook en Instagram gelivestreamd en is tevens te zien op de Amerikaanse tv-zender CBS.

5 Bella Hadid danst erop los in TikTok-video

Als een van de vele beroemdheden waagt ook topmodel Bella Hadid zich aan de TikTok-sensatie. Samen met een vriendin danst ze in haar huis, gekleed in een oversized wit trainingspak met lichtroze sportbeha. Gezien de lol die het half-Nederlandse model heeft, kunnen we de komende tijd waarschijnlijk meer van dit soort video's verwachten – te bekijken op Bella's TikTok-account babybella777. Naast een boel vermaak deelt het model ook een belangrijke boodschap: 'Vergeet niet je handen te wassen. Als individuen kunnen we zoveel dingen bereiken, vooral als we samenwerken om de wereld re veranderen! Laten we ons deel doen en blijf binnen.'

6 John Legends thuisconcert

Zanger John Legend hield een gratis online-thuisconcert om fans en thuisblijvers te vermaken tijdens de coronacrisis. 'Social distancing is belangrijk, maar dat hoeft niet saai te zijn. Ik heb een beetje thuis opgetreden om jullie op te vrolijken in deze tijd,' aldus de zanger via zijn Instagram-account. Terwijl John speelde op de piano, vergezelde Chrissy Teigen hem terwijl ze bovenop het instrument zat en meezong met de muziek. Legend bracht enkele van zijn grootste hits ten gehore, waaronder Everybody Knows, Ordinary People en All of Me. Ook het dochtertje van het koppel Luna maakte een schattige verschijning terwijl ze meezong met de hits van haar vader.

7 Justin en Hailey Bieber dansen voor TikTok

Nu ook Californië vanwege het coronavirus in een noodtoestand verkeert, kozen Justin en zijn vrouw Hailey Bieber ervoor tijdelijk Canada terug te keren. Het paar brengt hun isolatietijd gezamenlijk door met behulp van het maken van amusante TikTok-dansvideo's. Het paar toont hun dance-moves op Lil Jackie's nummer 'Slidegang!', midden in de woonkamer van hun mansion in Canada.

8 Harry Style's Tiny Desk-concert

Dit wordt ongetwijfeld een hoogtepunt van je dag. Harry Styles nam plaats in de kleine bibliotheek waar de inmiddels beroemde Tiny Desk-concerten worden opgenomen wat resulteerde tot een intiem concert. 'In deze periode van quarantaine wil Harry Styles je gewoon aanbidden. In het comfort van je eigen huis. Nadat je je handen hebt gewassen. Het voordeel is dat je het volume nu volledig omhoog kan draaien terwijl je vanuit huis werkt!' stelt de organisatie op hun Instagram-account. Laat dit intieme concert van Harry Styles je tijdelijke tegengif zijn voor corona-veroorzaakte stress.

9 Lizzo houdt live meditatie-sessie

Lizzo leidde een live meditatie sessie op haar Instagram-account om de corona-angst en stress te verlichten. 'Een meditatie en mantra om genezing te bevorderen tijdens deze wereldwijde crisis. Doe het in je eigen tempo. Hou van jullie!' Het virtuele evenement begon met een rustgevend fluitspel, terwijl de zangeres omringd was door kristallen en wierook. Vervolgens leidde Lizzo haar volgers in een rustige meditatie waarin ze positieve mantra's herhaalde als 'angst bestaat niet in mijn lichaam. Angst bestaat niet bij mij thuis. Liefde bestaat in mijn lichaam. Liefde bestaat in mijn huis.' De ultieme positieve vibe die we nu allemaal kunnen gebruiken.

10 David en Victoria Beckham dansen op de Spice Girls in een leeg stadion

Ondanks het coronavirus, is de volledige Beckham-familie overgevlogen naar Florida voor de lancering van het voetbalteam van David Beckham. Alle Major League voetbal-wedstrijden zijn opgeschort, maar de Beckhams vonden een andere manier om gebruik te maken van het lege stadion tijdens hun bezoek; dansen op oude Spice Girls-hits. David deelde beelden van de lege zaal met 18.000 zitplaatsen met het nummer Spice Up Your Life op de achtergrond, terwijl Victoria een romantische video plaatste van het het duo al dansend op de hit Too Much. Overigens perfecte nummers voor je quarantaine-afspeellijst.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Coronavirus