'I Stay Home For' Challenge: beroemdheden delen de reden dat zij thuisblijven

Na de Safe Hands Challenge gaat een nieuwe 'uitdaging' het internet over.

romee strijd op straat tijdens milan fashion week herfstwinter 2020
Jeremy MoellerGetty Images

De ene viral challenge kan de andere al snel opvolgen, dat blijkt wel uit de populariteit van de nieuwe hashtag #IStayHomeFor. Werden onze Instagramfeeds laatst nog overspoeld door de Safe Hands Challenge waarbij beroemdheden lieten zien hoe ze hun handen grondig wassen ten tijde van het coronavirus, nu is het de beurt aan de I Stay Home For... Challenge.

#IStayHomeFor

De naam zegt het al: bij #IStayHomeFor gaat het erom dat deelnemers aangeven waarom ze juist nu thuisblijven. Dat is voor de meesten gelukkig heel duidelijk (want: #FlattenTheCurve), maar blijkbaar bestaan er nog altijd mensen bij wie de boodschap nog niet ingedaald is. Om meer awareness te creëren, delen mensen massaal foto's van zichzelf met een bordje of stuk papier waarop ze de redenen opsommen waarom zij binnen de vier muren van hun eigen huis blijven. Ook die redenen zijn voor de hand liggend: je blijft thuis voor het welzijn van je familie, vrienden, buren – van de hele wereld.

Waarom beroemdheden thuisblijven

Uiteraard doen ook een heleboel beroemdheden mee aan de nieuwe social media challenge, van modellen als Romee Strijd en Ashley Graham tot de Beckhams en Stranger Things-ster Millie Bobby Brown. Waar de Nederlandse Romee aangeeft thuis te blijven voor haar familie, het hardwerkende zorgpersoneel, onze gezamenlijke toekomst en voor jou, geeft Lily Collins ook een shout-out naar iedereen die – naast medewerkers in de zorg – nu nog werkt en benadrukt ze dat het ieders verantwoordelijkheid is om de mensen om je heen gezond te houden. Duidelijker kan niet, lijkt ons.

Advertentie - Lees hieronder verder
10 Bebe Rexha

Wil je zelf een bijdrage leveren aan de strijd tegen het coronavirus? Er zijn verschillende mogelijkheden om jouw steentje bij te dragen. Zo kun je geld doneren aan het Rode Kruis dat wereldwijd in actie komt tegen de coronacrisis, kun je noodzakelijk bloed doneren bij bloedbank Sanquin of je als vrijwilliger aanmelden bij platform 'Gewoon Mensen Die Mensen Willen Helpen'. Ook kun je helpen door lokale ondernemers en bedrijven te ondersteunen door producten van hen te kopen. Zo kun je eten bestellen bij je favoriete restaurant, kun je online terecht bij je favoriete winkel of koop je je producten bij de lokale supermarkt of groenteboer.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Coronavirus