Bekijk hier de highlights van de Savage X Fenty Show

Rihanna laat zien dat inclusiviteit en sensualiteit prima te combineren zijn.

Vorig jaar werd al duidelijk dat de Savage X Fenty show hèt nieuwe lingerie spektakel van het jaar zou worden. Dat was maar goed ook, want er was toch een aardig gat gevallen in de mode agenda, nadat de Victoria Secret shows permanent geschrapt werden. Nu was het natuurlijk de vraag of de tweede editie van de Savage X Fenty show überhaupt nog door zou kunnen gaan door alle coronamaatregelen, maar gisteren kwam uiteindelijk toch de trailer uit voor de show, die vanaf vandaag al te streamen is op Amazon Prime. Vogue zet alvast de highlights voor je op een rijtje.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 All-Star Line-Up
amazon prime
Amazon Prime

De eerste editie van de show had de lat al hoog gelegd met modellen zoals Bella Hadid en Cara Delevingne. Het was moeilijk te geloven dat de lijst beroemdheden voor deze editie nog langer zou kunnen zijn – zeker in het huidige klimaat – maar Rihanna heeft het toch voor elkaar gekregen. Naast de eerdergenoemde supermodellen schitteren bij deze editie ook Irina Shayk, Paris Hilton, Willow Smith, Demi Moore en Lizzo in de show, om nog maar een paar namen te noemen.

2 De collectie
Rihanna's Savage X Fenty Show Vol. 2 presented by Amazon Prime Video  Show & BTS
Kevin MazurGetty Images

Ook met al die celebrity modellen had de lingerie collectie nog altijd de hoofdrol in de show. De nieuwe Fenty x Savage herfstcollectie bevat een breed scala aan sexy bh’s, ondergoed, bodysuits, teddies, panty’s en meer in verschillende kleuren en prints. De collectie is bedoeld voor alle soorten lichaamstypen en is dus verkrijgbaar in de maten XS tot en met 3X en 30A tot en met 42H/46DDD.

3 Choreografie
rihanna's savage x fenty show vol 2 presented by amazon prime video  show  bts
Jerritt ClarkGetty Images

Om de lingeriestukken goed tot hun recht te laten komen werd er ook een heel arsenaal aan dansers ingeschakeld om de show te stelen met energie en sexy dansstukken, waarbij de choreografie in handen van Parris Goebel lag. Ook de groep dansers is heel divers, waarbij alle huidskleuren en lichaamstypen worden gerepresenteerd.

4 Coronamaatregelen
rihanna's savage x fenty show vol 2 presented by amazon prime video  show  bts
Kevin MazurGetty Images

Net als bij alle andere producties en evenementen moest er ook bij de Savage X Fenty Show rekening gehouden worden met de pandemie. In een interview met People’s Magazine, legde de zangeres en modeontwerper uit dat het productieproces achter de tweede editie van de show volledig anders moest zijn. ‘We moesten een manier vinden waarop we de show ook met de huidige situatie nog steeds visueel triggerend konden maken. Ik ben enthousiast en ik ben trots op mijn team – We hebben het voor elkaar gekregen.’

5 Interview met Rihanna over inclusiviteit
rihanna's savage x fenty show vol 2 presented by amazon prime video  show  bts
Kevin MazurGetty Images

De Amazon Prime special laat niet alleen de show zelf zien, maar neemt je mee achter de schermen en bevat onder andere een interview met Rihanna zelf over de inclusiviteit waar Fenty om bekendstaat. ‘Inclusiviteit is voor mij altijd vanzelfsprekend geweest,’ vertelde ze. ‘Het is niet iets waar ik over na hoef te denken.’ Het was voor de zangeres dus ook logisch om een lijn te ontwerpen die verschillende maten en afkomsten viert in plaats van afkeurt.

6 Performances
rihanna's savage x fenty show vol 2 presented by amazon prime video  show  bts
Kevin MazurGetty Images

Net als vorig jaar waren er verschillende performances van artiesten waaronder Miguel, Rosalía en Bad Bunny. Daarnaast bevatte de show de eerste performance van Travis Scott & Young Thug’s kersverse single Franchise en zong Ella Mai een preview van haar nieuwe nummer Not Another Love Song. Zo was er naast het visuele genot van de show ook nog voldoende muzikaal entertainment om van te genieten.

7 Excuses aan moslimgemeenschap
rihanna excuses moslimgemeenschap savage x fenty
@badgalririInstagram

De Savage X Fenty show werd echter niet alleen vol lof ontvangen. Na de show ontstond er commotie op sociale media vanwege het nummer Doom van Clouclou Choe dat in de show gebruikt werd. Dat nummer samplet een hadith: een uitspraak van de profeet Mohammed. Hadiths worden als heilig beschouwd door moslims, waardoor de moslimgemeenschap erover viel hoe deze op een ongepaste manier werd gebruikt door Rihanna, namelijk in een show waarbij modellen in lingerie op het nummer dansten. Via Instagram en Twitter bood de zangeres haar excuses aan: 'Ik zal ervoor zorgen dat zoiets als dit nooit meer gebeurt.'

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity