Deze zeven Britse royals reageren op het vierde seizoen van 'The Crown'

Dit vinden koningin Elizabeth, prins Charles, prins William en prins Harry van de Netflixserie.

Het vierde seizoen van The Crown staat na lang wachten eindelijk op Netflix en we kunnen er maar geen genoeg van krijgen. Blijkbaar hebben de royals – op wie de serie gebaseerd is – er ook een mening over, en die is niet altijd even positief.

Pesten met een Hollywood budget

Het laatste seizoen speelt zich af tussen 1977 en 1990 en gebruikt historische feiten om te bedenken wat er allemaal achter de gesloten deuren van Buckingham Palace en Balmoral plaatsvond. Kijkers kunnen zien hoe prins Charles en Diana bij elkaar komen, hoe Margaret Thatcher premier wordt en hoe de vriendschap tussen Camilla Parker Bowles en haar huidige echtgenoot zich ontwikkelt.

We kunnen ons voorstellen dat het bizar moet zijn om te zien hoe acteurs jouw 'leven' en dat van je familie naspelen. Geen wonder dus dat er onder de royals verschillende meningen zijn over de serie. Sommige vinden bijvoorbeeld dat het nieuwe seizoen 'pesten is met een Hollywood budget', terwijl anderen juist net als wij met een glas wijn gaan zitten voor een klassieke bingewatch avond.

Hieronder vind je alle reacties van de Britse koninklijke familie over The Crown.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Prins Harry
prince harry celebrates the expansion of coach core at lord's cricket club
Ben A. PruchnieGetty Images

De jongste zoon van Charles en Diana is blijkbaar niet van plan om de serie te kijken, maar hij heeft schijnbaar wel de trailers gezien. Volgens Katie Nicholl van Vanity Fair heeft een bron gemeld dat 'Harry de trailers voor het vierde seizoen heeft gezien, maar waarschijnlijk niet de afleveringen zal kijken.' De insider bron voegde hieraan toe dat 'dit seizoen waarschijnlijk heel verdrietig voor hem en William zal zijn.' Dat breekt onze harten wel een beetje.

2 Prinses Anne
royal ascot   ladies day
Max Mumby/IndigoGetty Images

De enige dochter van de koningin heeft blijkbaar heel duidelijk gemaakt dat ze niet van plan is om de serie te bekijken. Volgens royal verslaggever Katie Nicholl heeft een bron gemeld dat de prinses 'geen tijd heeft voor zulke onzin'. Helder.

3 Prins William
the duke of cambridge visits birmingham
Richard StonehouseGetty Images

Ook prins William is niet enthousiast over het programma. Vrienden van prins Charles vertelden aan The Daily Mail dat de hertof van Cambridge niet blij is. Hij vindt dat allebei z'n ouders worden uitgebuit en in een verkeerd daglicht worden gezet. Het is volgens hem een simplistische manier om geld te verdienen.

4 Koningin Elizabeth
queen elizabeth ii trooping the colour
Tim GrahamGetty Images

Volgens Katie Nicholl heeft een insider bron gezegd dat de koningin geen belangstelling heeft om zichzelf terug te zien in een fictief TV programma. Nog een royal dus die niet een liefhebber is van de serie.

5 Prinses Eugenie
the royal family attend church on christmas day
UK Press PoolGetty Images

Eindelijk een koninklijke fan! Volgens Hello! magazine heeft de kleindochter van de koningin – die nu zwanger is van haar eerste kind – al in 2017 'een aantal afleveringen' gekeken. 'Het was prachtig gefilmd,' vertelde ze toen. 'De muziek is mooi, de verhaallijn is meeslepend. Ik voelde me heel trots toen ik het keek. Ik kan niet voor iedereen spreken, maar dat is hoe ik me voelde.'

6 Prins Charles
prince charles prince of wales 60th birthday portrait
PoolGetty Images

De aanstaande vorst is blijkbaar niet erg blij met zijn verhaallijn in het nieuwe seizoen. Emily Andrews, royal verslaggever bij de Mail on Sunday, schreef dat vrienden van de 72-jarige prins vinden dat de serie gewoonweg 'pesten is met een Hollywood budget'. Volgens hen is het koningshuis helemaal niet gediend van de huidige situatie.

7 Camilla Parker Bowles
commonwealth day service  reception
Max Mumby/IndigoGetty Images

De tweede vrouw van prins Charles is blijkbaar veel enthousiaster over The Crown dan haar echtgenoot. Een betrouwbare bron vertelde aan Vanity Fair dat ze zich wel kon voorstellen hoe Camilla met een glas rode wijn in de hand ook de serie zal kijken. Ze heeft namelijk ook de vorige seizoenen bekeken. Ze heeft een geweldig gevoel voor humor en zal zich hierom niet snel zorgen maken. Ook voegde de bron eraan toe dat Camilla de serie zeker heeft gezien. 'Natuurlijk heeft ze dat! Ik denk ook dat Charles het heeft gezien. Ik denk niet dat ze er een probleem mee heeft. Haar motto is altijd never complain, never explain.'

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix