7 stijllessen die we in 2021 van Harry Styles kunnen leren

Laat die joggingbroek achter in 2020 en neem een voorbeeld aan Harry, die mode eindelijk weer joyful maakt.

harry styles bij het met gala in 2019
Getty Images

Of je nou verknocht bent aan zijn laatste album Fine Line of niet: als modeliefhebber is het bijna onmogelijk om niet van Harry Styles' stijlkeuzes te houden. Sinds de zanger One Direction verliet is hij een compleet andere (muziek)weg ingeslagen, inclusief experimentele garderobe. Dat levert af en toe geweldige clips op, zoals het met Gucci gevulde Watermelon Sugar, of baanbrekende covers, waaronder een exemplaar voor de Amerikaanse Vogue.

Harry Styles' stijl

Harry hanteert namelijk een gouden formule: zijn looks worden (veelal door zijn stylist Harry Lambert) niet op basis van één gender gefabriceerd. Dat is op z'n minst een verademing te noemen, want als iemand kan onderstrepen dat mannen ook glitters, ruffles en rokken kunnen dragen, is het Harry wel. Met een parelketting om zijn nek verovert hij de wereld, en is hij dé belichaming van een progressieve(re) blik op mode. Je vrouwelijk- of mannelijkheid omarmen doet niks af aan je identiteit, is de boodschap.

En terwijl we geen kritiek op een capsule wardrobe willen leveren, draagt de zanger een idee uit dat net zo goed het toejuichen waard is: dat mode ook plezier mag (moet!) betekenen, en lang niet altijd minimalistisch hoeft te zijn. Ondertussen kunnen we nog veel meer van Harry Styles leren; onderstaande stijllessen wil je hoe dan ook meenemen in 2021.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Een perfect passend pak

Wellicht ten overvloede, maar toch: een perfect passend pak is altijd een goed idee. Niet alleen bij een sollicitatiegesprek, maar ook tijdens feestjes, etentjes, en – wat ons betreft – zelfs een ritje in de trein. Styles' jaloersmakende pakkencollectie laat zien dat het niet snel te kleurrijk kan zijn, en zelfs een uitgesproken ontwerp prima combineert met een blouse of shirt in een andere kleur. Groovy vibes gegarandeerd.

2 Meer roze
harry styles door gus van sant voor gucci
Gus Van Sant / Courtesy of Gucci

Dat Harry Styles' zuurstokroze blouse (afkomstig van zijn album Fine Line) niet dé kleur van 2020 is geworden, wekt her en der nog steeds verbazing. Al vanaf dat moment zette de zanger een toon die vandaag de dag nog steeds voortleeft: dat roze een plek in ieders garderobe verdient. Of je nou voor een ribbroek of sportief shirt à la Gucci gaat – de kleur is er (spaar ons, Regina) echt niet alleen voor de woensdagen, maar iedere dag in de week.

3 Ga voor glitter

Of we nog steeds in de ban zijn van dit glinsterende broekpak dat Harry in Londen droeg? Het antwoord laat zich raden. De zanger werpt zich al een tijdje op als ambassadeur van alles wat glittert, en we zijn blij dat íemand het doet. Een sprankelende slipdress, cropped blazer of (vooruit, je moet ergens beginnen) sok doet het namelijk ook hartstikke goed buiten het kerstdiner.

4 Uitgesproken accessoires

Eén accessoire is géén accessoire, weet Harry als geen ander. Die verdraaid gedateerde boodschap van 'sieraden balanceren' gaat allang niet meer op: als je acht geweldige ringen hebt, kun je ze best tegelijk dragen. De zanger benadert accessoires dan ook graag met een knipoog, want van een geinige vorm of kleur (ook hét handelsmerk van Elton John) is nog nooit iemand verdrietig geworden.

5 Victorian blouse
harry styles bij het met gala in 2019
Getty Images

Zeg je Harry Styles, dan zeg je victorian blouses. De zanger draagt regelmatig (hooggesloten) ontwerpen met een flinke kraag of pofmouwen, uitgevoerd in kant, fluweel of zijde. Deze stijl is al eeuwenoud, maar de moderne uitvoering à la Styles is dat níet: met dank aan frisse combinaties voelt het romantische kledingstuk juist erg jong. Tevens hét perfecte item om vintage te kopen.

6 Preppy
harry styles inspiratie prinses diana
Robert KamauGetty Images

Neem het maar van de koning van de loafers en gebreide gilets aan: een preppy (lees: enigszins kakkineuze) touch aan je outfit toevoegen doet vaak veel goeds. Als je een khaki broek, opvallende kraag of geruit hemd speels combineert, krijg je de perfecte kruising tussen rebels en chique.

7 Funky knits
zanger harry styles in een viral regenboog cardigan van jw anderson
Getty Images

Deze felgekleurde cardigan van JW Anderson ging natuurlijk niet zomaar viral. Breisels komen bij Styles in allerlei zonnige kleuren en vormen, en laten zien dat knitwear allesbehalve oudbollig hoeft te zijn. Het is dan ook het geknipte item om lockdown 2.0 mee door te komen, en kan in 2021 zelfs sexy zijn: dat bewees niet alleen styles, maar ook Katie Holmes al maanden eerder.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity