5 treurige gelijkenissen tussen prinses Diana en Meghan Markle’s tell-all interviews

Ontdek hier welke vijf momenten uit Meghan Markle's Oprah interview een pijnlijke herinnering waren aan prinses Diana.

In november 1995 verscheen Diana wereldwijd op televisieschermen om haar boekje open te doen over het Britse koninklijk huis. 25 jaar later was het de beurt aan zoon Harry en schoondochter Meghan om hun verhaal te delen over de druk, het racisme en het onbegrip dat ze over zich heen kregen als senior royals. Veel mensen zullen met aardig wat kippenvel gekeken hebben naar het onthullende interview met Oprah Winfrey. Het zal niemand ontgaan zijn dat er best veel paralellen te trekken zijn tussen de ervaringen van wijlen prinses Diana en Meghan Markle. Vogue zet alvast de vijf treurigste gelijkenissen uit de tell-all interviews op een rij.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Onvoorbereid op het koninklijke leven
princess diana being interviewed  oprah with meghan and harry a cbs primetime special
Tim Graham + HandoutGetty Images

Meghan en Diana vertelden allebei in hun interview dat ze eigenlijk totaal niet voorbereid waren op hun rol in de koninklijke familie. 'Je denkt op dat moment dat je weet wat je te wachten staat,' zei Diana tegen BBC-journalist Martin Bashir in 1995. Meghan omschreef hetzelfde gevoel. 'Ik begreep niet volledig wat de functie inhield,' vertelde ze aan Oprah.

2 Jaloezie in Australië
charles diana ayers rock  the duke and duchess of sussex visit australia  day 2
Tim Graham + Pool/Samir HusseinGetty Images

Zowel Diana, als de Sussexes deelden in de interviews dat hun tours in Australië jaloezie uitlokten bij koninklijke familieleden. Zo zei Diana dat Charles geïrriteerd raakte tijdens de optochten door de publieke belangstelling voor de prinses. "Je hoorde overal 'oh, ze loopt aan de andere kant.' Voor een trotse man zoals mijn echtgenoot is het natuurlijk niet fijn om dat dag in dag uit vier weken lang te horen."

'De tour in Australië was een keerpunt,' zei Harry toen hij zijn ervaring deelde. 'Voor het eerst zag de familie hoe fantastisch ze was in haar rol en dat haalde oude herinneringen weer naar boven. Zó goed en natuurlijk was Meghan in haar omgang met het publiek na haar intrede in de familie.'

3 Paparazzi gekte
anwar hussein collection  the duke and duchess of sussex attend a commonwealth day youth event at canada house
Anwar Hussein + Chris JacksonGetty Images

Zowel de prinses als de hertogin werden op de voet gevolgd door de pers met als toppunt natuurlijk hun zwangerschappen. 'Het was alsof ik elke dag op de voorpagina van een krant stond,' vertelde Diana in 1995. 'Ik vond mezelf niet leuk. Ik schaamde me, omdat ik niet met de druk om kon gaan,' voegde de prinses eraan toe.

Twee decennia later belandde Meghan in hetzelfde schuitje. 'Ik ben overal,' vertelde Meghan jaren later. 'M'n enige fout was dat ik [het koninklijk huis] geloofde toen ze zeiden dat ze me zouden beschermen.'

4 Mentale gezondheid
prinses diana en meghan markle
Princess Diana Archive + Chris JacksonGetty Images

Zowel Diana en Meghan vertelden in hun interviews dat ze worstelden met hun mentale gezondheid. 'Ik wilde gewoon niet meer leven,' vertelde Meghan toen ze inging op haar suïcidale gedachtes. Diana onthulde ook in haar interview dat ze een lange tijd had geleden aan boulimia, postpartum depressie en automutilatie.

5 Geen steun van de koninklijke familie
trooping the colour  britainroyaltrooping
Princess Diana Archive + DANIEL LEAL-OLIVASGetty Images

De reacties van de koninklijke familie op de mentale gezondheidsproblemen van de prinses waren op z'n zachtst gezegd niet best. 'Ik was de eerste in de familie die ooit had geleden aan depressie en die openlijk durfde te huilen. Dat was natuurlijk beangstigend. Als je er geen ervaring mee hebt, hoe steun je dan zo iemand?' vertelde Diana destijds.

Nu denk je misschien dat na twee decennia het koninklijke huis iets heeft geleerd over mentale gezondheid, maar helaas bewijst Meghans ervaring het tegendeel. 'Ik gaf bij het koningshuis aan dat ik hulp nodig had, maar ze wezen dat af. Het zou niet goed zijn geweest voor het hof,' legde ze uit.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Prinses Diana