Dit waren de Grammy Awards 2021 in 7 hoogtepunten

Van Beyoncé die geschiedenis schreef tot Harry Styles en zijn groene boa.

Dit weekend vond de 63ste editie van de Grammy Awards plaats. De meest prestigieuze awardshow voor de muziekindustrie is zo'n beetje de graadmeter of je een succesvol jaar hebt gehad als artiest – en wij kijken ieder jaar weer uit om onze favoriete sterren te spotten tijdens de ceremonie. Verwacht spectaculaire optredens, spraakmakende modemomenten en hier en daar wat drama. Vogue vat de Grammy Awards 2021 voor je samen in zeven hoogtepunten.

De Grammy Awards 2021 in 7 highlights

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Beyoncé schrijft geschiedenis bij de Grammy Awards
beyoncé grammy awards 2021
Kevin WinterGetty Images

Queen B was voor de Grammy Awards van dit jaar maar liefst negen keer genomineerd. Naast dat ze een Grammy in ontvangst mocht nemen voor Best Rap Song samen met Megan Thee Stallion voor Savage en voor Best Video voor haar indrukwekkende Black Is King-film – schreef Beyoncé ook nog een geschiedenis. Ze won namelijk haar 28ste Grammy en dat maakt haar de artiest met de meeste beeldjes in de geschiedenis van de awardshow.

2 Blue Ivy wint haar eerste Grammy Award

Zo moeder, zo dochter, want ook Beyoncés oudste dochter Blue Ivy viel in de prijzen tijdens de Grammy Awards 2021. Ze won namelijk een Grammy voor voor Brown Skin Girl, een track van haar moeders visual album Black Is King. Daarmee is Blue Ivy de op één na jongste Grammy-winnaar ooit. Beyoncé postte een schattige foto van zichzelf en Blue Ivy op haar website.

3 Megan Thee Stallion wint Grammy's voor beste rapper
megan thee stallion
Kevin MazurGetty Images

Megan Thee Stallion viel in de prijzen voor onder andere Best Rap Song, Best Rap Performance én Best New Artist – het moge dan ook duidelijk zijn dat 2020 in de muziekwereld het jaar van Megan Thee Stallion was. Ook Billie Eilish was het daarmee eens. Sterker nog, zij vond dat de award die zij won voor Record of the Year voor haar track everything i ever wanted eigenlijk naar Megan had moeten gaan. 'Je verdient alles in de wereld, ik denk constant aan je... Je verdient het,' aldus Billie.

4 Social media wordt overspoeld met liefde voor Harry Styles
harry styles grammy awards 2021
Kevin WinterGetty Images

Harry Styles trapte de Grammy Awards 2021 af met een spetterend optreden van zijn hit Watermelon Sugar – en Twitter was direct vol lof over de heartthrob. Complimenten als 'het meest sexy optreden ooit' en fans die gek werden door een groene boa, social media stond even volledig in het teken van Harry in zijn leren pak (zonder shirt eronder).

5 Cardi B en Megan Thee Stallion treden op met 'WAP'
megan thee stallion en cardi b grammy awards 2021
Kevin WinterGetty Images

Een van de meest gedraaide nummer van 2020 is WAP geweest en het kon dan ook niet uitblijven dat Megan en Cardi B zouden optreden met het sexy feministische anthem. Een optreden dat niet anders kan omschreven worden dan 'instantly iconic'.

6 Lady Gaga & Ariana Grande winnen samen een Grammy Award
lady gaga
Dan MacMedanGetty Images

Je weet dat je supersterren status hebt bereikt wanneer je te druk bent om de Grammy Awards bij te wonen – vooral wanneer je zelf ook nog eens in de prijzen bent gevallen. Lady Gaga en Ariana Grande sleepten een beeldje in de wacht voor hun track Rain on Me, maar konden beide niet zelf bij de awardshow aanwezig zijn.

7 Twitter ontploft door optreden van BTS
bts grammy awards 2021
Theo WargoGetty Images

Verdeelde reacties op Twitter toen K-pop band BTS optrad. Niet zozeer om hun spectaculaire performance: daar was men eensgezind zeer over te spreken. Maar het feit dat de Koreaanse boyband de hele wereld aan het veroveren is en alsnog niet genomineerd werd voor een Grammy dat viel bij hun fans in minder goede aarde.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity