Keira Knightley dook het Chanel-archief in voor haar fenomenale avondjurk bij Notenkraker-première

Voor de première van de verfilming De Notenkraker trok Keira Knightley weer eens alles uit de kast.

Keira Knightley
Vogue

Voor de première van de verfilming De Notenkraker trok Keira Knightley weer eens alles uit de kast. Als Chanel muze staat Knightley bekend om haar immer stijlvolle keuzes, en wordt ze regelmatig gezien in couture jurken van het modehuis. Om de Disney-vertolking van de klassieker te vieren, haalde Knightley een fenomenale avondjurk uit het Chanel-archief uit de Lente/Zomer 2005-collectie, bedekt met handgemaakte bloemen van tule, bladgoud en geaccentueerd door een roze satijnen lint met lagen van verfijnde ruches.

Feministische stem

Het is zeker niet verbazingwekkend dat Keira Knightley mee heeft gedaan aan deze verfilming. De nieuwe versie geeft bewust een ander vrouwbeeld weer. Zo wilde het team sterke en diepgaande vrouwelijke personages van alle leeftijden in de film, iets wat vreemdgenoeg een vrij nieuw verschijnsel is voor Disney. Al eerder sprak Knightley zich fel uit over Disney-films. Zo onthulde zij dat haar dochter oude klassieke films zoals Assepoester en De kleine Zeemeermin niet mag zien wegens de anti-feministische ondertoon en heeft zij liever dat ze films zoals Moana en Frozen bekijkt. Ook bekritiseerde Knightley in een open brief Kate Middleton. Zo vindt Knightley het niet van deze tijd dat Middleton zich enkele uren na de geboorte van haar kinderen, in een jurk en de haar en make-up toonde aan het publiek. 'Zie er mooi uit, zie er stijlvol uit, laat het slagveld vooral niet zien, Kate', schreef de actrice.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity