Waarom de roze jurk de grootste rode loper-trend is van de Oscars

Niet zomaar roze, maar shocking pink.

Dress, Gown, Pink, Clothing, Shoulder, Red carpet, Carpet, Flooring, Haute couture, Fashion,
Getty Images

We weten al wat de Pantone-kleur van het jaar is (koraal), maar de esthetiek voor de Oscars 2019 wijken daar iets vanaf. Althans, als het op de jurken aankomt. De ene na de andere celebrity droeg een roze jurk: electric en hardroze, fuchsia en soms wat meer licht en poederig. Al was de overal look – hoewel roze – vooral krachtig. Roze, maar dan iets lichter van kleur, is natuurlijk al even trending als zijnde millennial pink.

Dress, Fashion model, Clothing, Pink, Shoulder, Gown, Fashion, Haute couture, Formal wear, Cocktail dress,
Getty Images

Voor alle leeftijden

Als eerste zagen we daar Linda Cardellini, die de vrouw van Viggo Mortensen in Green Book speelt. Haar bijna kerskleurige Christian Siriano-ruches deden denken aan Molly Goddards' signatuur jurken – big en bold – die zelfs lijken op een soort cupcakes. Actrice Kacey Musgrave kwam daarbij in de buurt met een speelse look van Giambattista Valli. Ze leek nog net geen Franse poedel, met al die lagen en lagen aan tulle. Toen was daar Helen Mirren (niks millennial; roze is voor alle leeftijden) in Schiaparelli, terwijl Angela Besett voor Reem Acra’s XL fuchsiakleurige strikken koos en Sarah Paulson er statig uitzag in een peachy number van Brandon Maxwell. Al was er maar één iemand die de ultieme Pink Lady was: Gemma Chan in Valentino, met een lange sleep. Pierpaolo Piccioli's jurken – als ook zijn giga-pufferjurken voor Moncler – zijn vaak adembenemend. In magenta was Chan wel een vision.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Tracee Ellis Ross

Roze mag in eerste instantie een lieflijke kleur lijken, maar knalt bovenal van de rode loper. De boventoon wordt gevoerd door shocking pink. Deze schrijver meende op Twitter dat het een feministisch statement is, terwijl Times' Vanessa Friedman dacht dat Nancy Pelosi de aanstichter was van de trend. Al zou het ook Tracee Ellis Ross kunnen zijn. In 2018 kozen Tracee Ellis Ross en haar stylist Karla Welch voor deze opvallende kleur roze voor de Emmy's eind september. Haar Valentino-look gooide hoge ogen. De Londense ontwerper Molly Goddard staat bovendien bekend om haar volumineuze jurken die om het lichaam lijken te zweven. Jodie Comer droeg er al een tijdens een dramatisch modemoment in Killing Eve. Terwijl Pierpaolo Piccioli van Valentino ook dol is op volume en fel, fel roze. Hij ontwierp zowel de jurk voor Ross als Chan.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity