Lady Gaga verkleedde zich vier keer op de rode loper van Met Gala 2019

De Amerikaanse Oscar-winnares maakt een theatrale entree op de trappen van het MET die niet onopgemerkt bleef.

Pink, Beauty, Fashion, Magenta, Outerwear, Lip, Smile, Costume, Headgear, Street fashion,
Getty Images

Gisterenavond was het dan zover; het mode-event van het jaar nam plaats in New York City. Het Metropolitan Museum of Art (MET) rolde zijn lichtroze loper uit voor de grootste beroemdheden uit Hollywood, de muziek- en modewereld. Op de trappen richting het Met Gala? Misschien wel de meest extravagante looks die we ooit zagen tijdens het wereldbekende mode-gala. Naast bijna honderd waanzinnige looks, die allemaal een vermelding waard zijn en we zelfs onze favorieten al hebben opgemaakt, had Lady Gaga een heel script in haar hoofd om haar entree zo opvallend mogelijk te maken. De Star is Born-zangeres- en actrice wisselde maar liefst vier keer van looks nog voor ze de ingang van het MET bereikte.

Pink, Magenta, Outerwear, Event, Tradition, Formal wear, Carpet, Smile,
Getty Images

Minder controversieel

Al sinds 1995 heeft het Met Gala een thema waar gasten zich op kunnen vastpinnen bij het beslissen van hun designerlooks. Dit jaar was "Camp: Notes on Fashion", een thema dat stylisten van de grootste spelers in de mode- en entertainmentindustrie ongetwijfeld weer nachten lang wakker hield. Een iets minder controversieel topic in vergelijking met het "Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination" thema vorig jaar waar Rihanna als vrouwelijke paus de rode loper betrad. Het thema van gisterenavond was gekoppeld aan de tentoonstelling die is geïnspireerd op Susan Sontags essay uit 1964 waarin camp als "Love of the unnatural: of artifice and exaggeration" wordt beschouwd. We wisten dus dat we in waren voor een treat. Geen slaapzakken of kampeertenten maar over-the-top fashion!

Pink, Dress, Event, Gown, Fashion, Flooring, Magenta, Formal wear, Red carpet, Haute couture,
Getty Images

Vier looks, nog meer spektakel

Het lijkt of Lady Gaga haar originele "Gaga" van haar tijd toen ze de hit Pokerface uitbracht gemist heeft. De Oscar-winnares spande de kroon en pakte uit met maar liefst vier outfits, vijf dansers die rond haar dwarrelden met paraplu's, haar make-up artist Sarah Tanno die Gaga een Russian doll make-uplook gaf, en een persoonlijke fotograaf die elke beweging van haar vereeuwigde. De theatrale entree van de ster ging niet onopgemerkt voorbij; Gaga wisselde vier keer van look. Ze betrad de rode loper in een fushia jurk met sleep van zo'n zeven meter van longtime friend Brandon Maxwell. Ze koos voor een gigantische roze strik in het haar, mini-haarstrikjes in de blonde pruik en valse wimpers die bijna net zo lang waren als haar sleep.

Gown, Dress, Clothing, Red carpet, Shoulder, Fashion, Beauty, Carpet, Event, Pink,
Getty Images
Pink, Red carpet, Dress, Carpet, Red, Gown, Fashion, Suit, Flooring, Event,
Getty Images

De Amerikaanse ontwerper kreeg de eer om Gaga een stukje lichter te maken (hij droeg daarvoor opera handschoentjes) en de jurk van haar lichaam te heisen. Quelle surprise? Nog een look. Dit keer een zwarte lange avondjurk met corset. Al snel daarna besliste Gaga om het zwarte, imposante gewaad te laten voor wat het was en onthulde ze een strakke, zijden fushia jurk in combinatie met een grote zwarte zonnebril en een Tiffany & Co.-Butterfly-halsketting. En Gaga zou Gaga niet zijn als er een beetje naakt aan te pas kwam. Haar laatste look? Een lingeriesetje, versierd met diamanten en 25 centimeter hoge platform heels. Slay Gaga, slay.

Pink, Clothing, Thigh, Leg, Fashion, Beauty, Human leg, Footwear, High heels, Blond,
Getty Images

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity