Kanye West is bezig zijn eigen stad te bouwen

Het begint met een dorpje voor 1000 man, en zal daarna uitbreiden.

kanye-west-stad-bouwen
Mike CoppolaGetty Images

Kanye West is van plan zijn eigen stad te bouwen. Het zou je bijna niet moeten verbazen, de man ziet zichzelf als een soort moderne Messiah. Zie je al visioenen voor je à la een commune van 'spiritueel goeroe' Osho, zoals gedocumenteerd in Netflix-serie Wild, Wild Country? We kunnen je niet beloven dat het niet zo is. Een aantal saillante details zijn al naar buiten gekomen.

Kanye West toont Charlemagne tha God zijn stuk land.
Kanye West

Vastgoed

Het ziet ernaar uit dat Kanye West zijn eigen utopische maatschappij voor ogen heeft. Zo maakte de muzikant en entrepreneur pas geleden bekend dat hij een stuk land heeft opgekocht ter grootte van ruim 4000 vierkante meter, waar hij zijn eigen community wil bouwen. Kennelijk is dit plan bovendien al jaren in de maak. 'Ik ben bezig met vastgoedontwikkeling... Het is de volgende grens die ik kan verleggen,' vertelt West aan radiopersoonlijkheid Charlamagne tha God terwijl ze bij zijn huis in Calabasas rondlopen. De grootheidswaanzin eindigt daar niet: 'We staan nu op mijn eerste landgoed. Dus ik word de grootste vastgoedontwikkelaar aller tijden – wat Howard Hughes was voor vliegtuigen en wat Henry Ford was voor auto's. Het contact dat ik nu heb met architecten, mijn begrip van ruimte en heilige proporties, gewoon een heel nieuwe vibe, nieuwe energie... We gaan hele steden ontwikkelen.' Zijn eigen stad op een heuvel, zoals ook eerder genoemde Osho deed – als Bhagwan Shree Rajneesh stond hij aan het hoofd van zijn sannyasin-cult. Rajneesh had trouwens zelfs volgers tot in Nederland, terwijl zijn community zich eerst in India en toen in Oregon bevond.

Utopie

Volgens rapper Rhymefest, met wie West veel samenwerkt, moet het een 'ultra-VIP community worden, waar grote futuristische denkers hun ideeën kunnen delen om de wereld te verbeteren.' Hij vervolgt: 'Ik denk dat goede mensen te ver bij elkaar vandaan leven. Dus het is moeilijk (om ideeën te communiceren) via email of Skype. Hoe kan je politiegeweld, racisme, zwart-op-zwart of wit-op-wit misdaad verslaan als alle grote denkers overal behalve bij elkaar in de buurt wonen? Als je naar Silicon Valley kijkt: daar wonen alle grote tech-goeroes. Maar de grootste progressieve geesten zijn fysiek te ver van elkaar verwijderd. Daarom is er geen verandering mogelijk, omdat we geen synergie hebben. Dus ik wil dat het mijn grootste nalatenschap wordt om een klein dorp van zo 750 tot 1000 mensen — alle grote denkers in agricultuur, architectuur, onderwijs, etcetera – te creëren als weg naar een betere wereld.' Nadat dit dorp ontwikkeld zou zijn, zouden er zelfs meerdere van dit soort 'vooruitstrevende communities' opgezet worden in verschillende delen van Amerika. Klinkt dit als een droom of nachtmerrie?

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur