Italiaanse regisseur steunt Harvey Weinstein op Venetië Film Festival

De man wist alle aandacht naar zich toe te trekken met een krachtig statement.

image
Getty Images

Afgelopen weekend wisten de aanwezige sterren zoals onder anderen Dakota Johnson, Chloé Moretz en Tilda Swinton op het Film Festival in Venetië aandacht te trekken met geweldige rode loper looks. Wie nog een opvallend statement maakte was de Italiaanse regisseur Luciano Silighini Garagnani.

'Domme stunt'

Toen de 42-jarige Garagnani aanwezig was op de wereldpremière van Amazon Studios' Suspiria, de nieuwe horrorfilm geregisseerd door Luca Guadagnino, wist hij alle aandacht naar zich toe te trekken. Op de rode loper opende de man zijn colbert waaronder hij een T-shirt droeg met een foto van Hollywood-producent Harvey Weinstein aangevuld met het opschrift 'Weinstein is innocent'. Een 'domme stunt' volgens hoofd van Venice Film Festival, Alberto Barbara, die zijn ontevredenheid uitte tegen Deadline. Op dit moment is er geen nieuws of er acties worden ondernomen tegen deze stunt.

#MeToo

Meer dan 75 vrouwen hebben Weinstein aangeklaagd voor seksuele intimidatie. De beschuldigingen werden voor het eerst publiek gemaakt in oktober vorig jaar. De #MeToo-beweging volgde al snel daarna, waarbij seksueel grensoverschrijdend gedrag in Hollywood wordt uitgelicht. De hashtag kreeg populariteit nadat Weinstein van seksuele intimidatie was beticht door verschillende vrouwen.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur