Vogue Loves: de andere kant van Ibiza bij La Granja

La Granja specialiseert zich in slow life, en goddelijk organic eten.

Swimming pool, Property, Resort, Building, Town, Estate, Vacation, Real estate, Hotel, Architecture,
Daniel Balda / La Granja

Wie bang is dat Ibiza louter een hedonistisch feesteiland is voor de jetset: er is nog een heel andere kant van het eiland. Ontgonnen terrein, ja, waarbij het vooral draait om slow life. Op Ibiza – dat ook wel 'het één-uur-eiland' wordt genoemd door de bevolking – voelt het noorden, maar ook het midden van het eiland, meer ruraal en primitief aan. Off the beaten track. Verborgen in de vruchtbare natuur, nabij Santa Gertrudis, is daar bijvoorbeeld farmhouse La Granja. Een van de fijnste plekken waar deze Vogue-redacteur ooit heeft overnacht. Terwijl het schemerlicht door de bladeren sijpelt doemt er een grootstenen bouwwerk op – een tweehonderd jaar oude boerderij. Boven het zwembad zweven vuurvliegjes, die als vallende sterren een spoor licht achterlaten. Het is een geliefde bestemming onder Ibicencos, waar de tijd stil lijkt te staan.

La Granja

Slow living

Tussen bezoekjes aan familie door, (die al 30 jaar op het eiland wonen) stond er een paar nachten verblijf op het program bij het hemelse La Granja. Hoewel er volop plannen waren om baaitjes en dichtbijgelegen marktjes te bezoeken, overvalt je bij La Granja zo'n immens gevoel van rust en innerlijke vrede dat je simpelweg nergens meer naartoe wilt. Alles wat je nog nodig dacht te hebben is hier. Zo blies de prijswinnende ontwerpstudio Dreimeta een leegstaande oude boerderij, opgekocht door een welvarende Nederlander, nieuw leven in door er landgoed La Granja van te maken. Imperfecties, die zijn ontstaan door het weer en de tand des tijds, zijn daarbij behouden gebleven. ‘De natuurlijke cyclus van groei en verval is juist mooi, dat mag zichtbaar zijn,’ vertelt Dreimeta’s Armin Fischer. Het monumentale gebouw heeft de sereniteit van een klooster, met binnen Vermeer-achtige hoekjes met driepotige melkkrukjes, wanden geverfd in drie tinten grijs en veel hout, linnen, gevlochten hennep en gehamerd ijzer. Terwijl je je buiten, in de warme lucht onder een kraakheldere hemel, tussen de olijf- en pijnbomen aan het zwembad nestelt.

La Granja

Ambrozijn

Nu kun je bij La Granja overnachten, maar ook aanschuiven voor lunch of diner. Het echte hoogtepunt van dit verblijf was namelijk het eten. Foodies kunnen hier hun hart ophalen. 70% van de biologische ingrediënten (sappige tomaat, grapefruit, paprika) die je worden voorgeschoteld komen rechtstreeks uit de omringende tuin. Verder wordt er gekeken naar wat er die dag verkrijgbaar is. Zoals de vis, die de lokale visser net die dag heeft kunnen vangen. Van het ontbijt geraak je daarna bijna in food coma, maar goddelijk dat het is: de beste avocado toast denkbaar, een smoothie bowl of groen sapje, vegan en suikervrije taartjes zoals carrot cake die beter smaken dan de 'real deal' bomvol suikers. Ja, het is hier goed toeven bij La Granja. Hiernaast wordt bij La Granja de lokale community gesteund via het collectief Friends of a Farmer. Teruggeven aan de eigen bevolking, die buitenlanders altijd met open armen hebben ontvangen. Win, win.

La Granja
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur