Zo ziet de woning van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima eruit

De koning, koningin én de drie prinsessen zijn nu woonachtig in dit riante landhuis.

Vogue lanceert een exclusieve Special Edition die in het teken staat van 'onze' Koningin Máxima. ‘Máxima Our Queen is een ode aan de stijlvolle Nederlandse koningin die dit jaar haar vijftigste verjaardag viert. Bestel het luxe issue nu als pre-order en de eerste aanmeldingen ontvangen een exclusieve GASSAN armband gemaakt van edelstaal cadeau. De armband is inmiddels uitverkocht maar de exclusieve Special Edition is nog steeds te bestellen als pre-order.

PRE-ORDER VOGUE'S MÁXIMA SPECIAL EDITION HIER

Na de langverwachte renovatie, die niet ging zonder slag of stoot, was het nieuwe vertrek van de Nederlandse koninklijke familie Huis ten Bosch begin 2019 klaar voor bewoning. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters zijn inmiddels als een tijdje ingetrokken in hun residentie in Den Haag. Nieuwe beelden van het paleis met het resultaat van de renovatie zijn vrijgegeven, waarin een exclusief kijkje wordt gegeven in de koninklijke vertrekken.

Zuidkant van de Oranje Zaal.
Koninklijk Huis - Margareta Svensson

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Familie huis

Huis ten Bosch stamt uit de 17de eeuw, heeft een vloeroppervlak van bijna 9000 vierkante meter en is een van de drie Staatspaleizen van Koning Willem-Alexander. Voorheen woonde Prinses Beatrix hier met haar man en kinderen, het is dus geen onbekend terrein voor de koning. Het is tevens de plek waar Willem-Alexander Máxima in 2001 ten huwelijk vroeg. Het onderkomen wordt gebruikt als woning, maar ook voor officiële ontvangsten. Een van de bekendste vertrekken van het huis is de Oranje Zaal, de centrale zaal van het Paleis. Met een 19 meter hoog plafond vol met de mooiste schilderwerken, is het een van de pronkkamers van het onderkomen.

Room, Interior design, Property, Wall, Ceiling, Building, Floor, House, Furniture, Textile,
De Blauwe Salon
Paleis Huis ten Bosch
Room, Interior design, Window, Wall, Home, Building, Furniture, House, Architecture, Facade,
De Blauwe Salon
Paleis Huis ten Bosch

De Blauwe Salon

De blauwe vertrekken werden gerenoveerd door Nederlands kunstenaarsduo Maurice Scheltens en Liesbeth Abbenes. De ruimte vertelt het verhaal gelinkt aan Nederland, het paleis en het koningshuis. Ze werkte nauw samen met de koning en koningin bij het creëren van een kunstwerk aan de muur dat werd geweven op stof. Het werk bestaat uit een combinatie van persoonlijke objecten met herinneringen aan onder meer prins Friso en prins Claus en archiefmateriaal van het koningshuis.

Wall, Room, Ceiling, Interior design, Wallpaper, Building, Floor, Furniture, Molding, Ornament,
De Groene Salon / de DNA-Salon
Paleis Huis ten Bosch
Property, Building, Room, Real estate, Home, House, Interior design, Floor, Ceiling, Architecture,
De Groene Salon / de DNA-Salon
Paleis Huis ten Bosch

De Groene Salon

Kunstenaar Jacob van der Beugel ontwierp de renovatie van de Groene Salon. Deze ruimte diende vroeger als ontvangsthal voor staatsbezoeken. Hier zijn de muren nu met klei en beton bewerkt door middel van tienduizenden kleine stenen. De salon is tegenwoordig omgedoopt tot de zogeheten DNA-salon, doordat de baksteentjes aan de muur het DNA van de koning en koningin weerspiegelen.

Property, Lighting, Ceiling, Architecture, Room, Interior design, Chandelier, Light fixture, Trophy, Building,
Kunstwerk Studio Drift
Paleis Huis ten Bosch
de witte eetzaal in huis ten bosch
De Witte Eetzaal
RVD

De Chinese Zaal

Deze zaal werd origineel ingericht door Wilhemina van Pruisen, de vrouw van stadhouder Willem V. Tijdens de renovatie werd deze ruimte grondig onder handen genomen. Zo moest onder meer het bijzondere gewoven behang een delicate renovatie ondergaan, doordat het was aangetast door ongedierte.

de chinese zaal in paleis ten bosch
De Chinese Zaal
RVD

Kunstwerken

Door het hele huis werden de verschillende ruimtes aangekleed met kunstwerken. Zo ook in de aankomsthal bij de ingang van het paleis. Daar is een werk te vinden van Studio Drift, die een bijzondere lampinstallatie maakte met behulp van echte paardenbloemen.

Koningin Máxima bij het behang dat speciaal voor de verhuizing werd gerenoveerd.
Patrick van KatwijkGetty Images

Dure renovatie

Voordat het koninklijke gezin verhuisde naar dit nieuwe onderkomen woonde de familie in villa De Eikenhorst in Wassenaar. Sinds de kroning van Willem-Alexander in 2013 was bekend dat hij en zijn gezin zouden intrekken in Huis ten Bosch. Door uitloop van de renovatie werd dit moment uitgesteld tot januari dit jaar. Er ontstond veel ophef over de kosten van de renovatie van het huis, die zijn opgelopen tot 63 miljoen euro in plaats van 35 miljoen euro. De renovatie is nog niet helemaal voltooid, door het jaar heen zullen de laatste aanpassingen worden gemaakt. Naast de renovatie is ook de beveiliging van het onderkomen verbetert, zo meldt de NOS.

Koninklijk Huis - ©RVD - Freek van den Bergh

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima