Meghan Markle schrijft geschiedenis met uitbrengen van stem tijdens Amerikaanse verkiezingen

Lees hier waarom de ex-royal geschiedenis schrijft.

Deze week zette menig Amerikaan zich in om zijn stem te laten horen tijdens de presidentsverkiezingen van 2020. Sommigen stemde via de post en anderen op de aangewezen stembureaus. En volgens verschillende bronnen was een van deze vastberaden stemmers niemand minder dan Meghan Markle, die met deze actie ook nog eens geschiedenis schreef.

Meghan Markle schrijft geschiedenis

Tijdens de zenuwslopende presidentsverkiezingen van 2020 in de Verenigde Staten schreef Meghan Markle deze week geschiedenis. De voormalig prinses is namelijk het eerste lid van de koninklijke familie die ooit een stem uitbracht. Leden van koninklijke families spreken zich in principe nooit uit over politieke situaties en streven ernaar om onpartijdig te blijven. De actie van Meghan Markle is daarom dus bijzonder, maar zeker niet onverwachts.

Belang stemmen

Meghan Markle maakt zich al lange tijd hard voor het belang van het uitbrengen van een stem. Zo legde ze eerder dit jaar in een interview nogmaals uit waarom stemmen voor haar zo belangrijk is. 'Ik weet wat het betekent om een stem te hebben, maar ook wat het betekent om geen stem te hebben. Veel vrouwen en mannen hebben hun leven op het spel gezet om ervoor te zorgen dat wij vandaag de dag kunnen stemmen. Hierdoor hebben wij nu het recht en de mogelijkheid om onze stemmen samen te bundelen en te laten horen.'

Amerikaanse verkiezingen 2020

De uitspraken van Meghan Markle en talloze andere beroemdheden zoals Beyoncé en Lady Gaga hebben zeker geholpen. Uit onderzoek van The Guardian is gebleken dat er tijdens deze verkiezingen minstens 101 miljoen Amerikanen hebben gestemd. Deze opkomst maakt de verkiezingen tussen president Donald Trump en presidentskandidaat Joe Biden de grootste Amerikaanse verkiezing van de afgelopen tien jaar.

De uitslag laat dit jaar echter langer op zich wachten dan normaal. Vanwege het coronavirus stemde veel mensen via de post, wat betekent dat heel wat stemmen nog niet zijn geteld. De schatting is dat we aan het eind van de week weten welke kandidaat de Verenigde Staten de komende vier jaar zal vertegenwoordigen.

Shop Vogue's Fashion Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle