Meghan Markle schrijft over miskraam in essay: 'Het kan eenzaam zijn'

De voormalige prinses deelt in een essay openlijk haar ervaring met het verliezen van een ongeboren kind.

Meghan Markle staat bekend als een vrouw die graag de dingen op haar eigen manier doet. Ze laat zich niet beperken door de regels van de koninklijke familie en deelt regelmatig haar persoonlijke ervaringen met het publiek, iets wat royals niet vaak doen. Ook vandaag spreekt Markle de wereld toe met een persoonlijke en verdrietige boodschap, namelijk dat ze eerder dit jaar een miskraam had.

Meghan Markle over miskraam

Voormalig prinses Meghan Markle laat niet al te vaak van zich horen maar als ze het doet, doet ze het goed. En ook vandaag laat de Duchess of Sussex zien dat ze haar platform graag gebruikt om open en eerlijk te zijn over haar ervaringen. In een essay voor The New York Times deelt Markle met de wereld dat ze afgelopen zomer een miskraam heeft gehad.

Essay

'Ik wist dat ik mijn tweede kind aan het verliezen was, terwijl ik mijn eerste kind stevig vasthield', schrijft Meghan Markle in haar essay voor The New York Times. 'Het verliezen van een kind brengt een overweldigende een ondraaglijke pijn met zich mee. Het is iets wat heel veel vrouwen overkomt, maar er wordt bijna niet over gesproken.' Verder schrijft de Duchess Of Sussex dat zij en haar man Harry tijdens het verwerken van hun verlies beseften dat een miskraam vaker voorkomt dan gedacht. 'In een kamer met 100 vrouwen zullen tussen de 10 à 20 vrouwen een miskraam krijgen. Toch wordt er niet veel over gesproken, het is een taboe en er komt voor sommige zelfs schaamte bij kijken. Hierdoor kan het verwerken van je verdriet een eenzaam proces worden.'

Openheid

Meghan Markle is niet de enige vrouwelijke bekendheid die zich de laatste tijd hard maakt voor het bespreken van complicaties tijdens een zwangerschap. Onlangs deelde ook Chrissy Teigen haar verhaal met de wereld. En een aantal jaar geleden sprak voormalig First Lady Michelle Obama met andere vrouwen over haar zwangerschapservaringen.

Shop Vogue's Fashion Favourites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle