Fondation Cartier regelde wereldberoemd kunstenaar Damien Hirst voor nieuwe expositie

Damien Hirst maakte een serie schilderijen getiteld Cherry Blossoms voor de tentoonstelling in Fondation Cartier.

Wereldberoemd kunstenaar – en l'enfant terrible van de kunstwereld – Damien Hirst komt met een tentoonstelling van een levendige serie schilderijen. Hirst maakte het werk Cherry Blossoms na een uitnodiging van Fondation Cartier, en de tentoonstelling markeert zijn expositiedebuut in Frankrijk.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Damien Hirst en Cartier

Tijdens een meeting in Londen in 2019 nodigde algemeen directeur van Fondation Cartier, Hervé Chandès, kunstenaar Damien Hirst uit om werk te maken voor een expositie in Frankrijk. Hirst, die bekend staat om zijn conceptuele kunst, maakte dit keer schilderijen, waarvan dertig geselecteerd werden door Chandès voor de expo, getiteld Cherry Blossoms. Het is voor het eerst dat Damien Hirst zijn werk in een museum in Frankrijk tentoonstelt.

damien hirst in zijn studio, 2019
Damien Hirst and Science Ltd.

Cherry Blossoms

De kersenbloesem staat centraal in de serie schilderijen die Hirst maakte voor de tentoonstelling. 'De Cherry Blossoms gaan over schoonheid en leven en dood,' vertelt Hirst over het werk. 'Ze zijn extreem – ze hebben iets bijna kitsch. […] Ze zijn decoratief, maar ontleend aan de natuur. […] Ze zijn opzichtig en rommelig en kwetsbaar en en gaan over mijn verwijdering van het Minimalisme en het idee van een denkbeeldige mechanische schilder en dat is zo opwindend voor mij.'

Expositie door Fondation Cartier pour l'art contemporain

De complete serie van Cherry Blossoms omvat 107 doeken, die allemaal terug te vinden zijn in de tentoonstellingscatalogus. '[De pandemie] heeft me veel meer tijd gegeven om met de schilderijen te leven, ernaar te kijken en er absoluut zeker van te zijn dat alles klaar is,' vertelt Damien Hirst. Dertig werken zijn geselecteerd voor de expositie. De schilderijen zijn een ode aan het impressionisme en pointillisme van de late negentiende en twintigste eeuw. Fondation Cartier pour l'art contemporain zal het werk tentoonstellen in hun museum in Parijs van 6 juli 2021 tot 2 januari 2022.

damien hirst
Damien Hirst and Science Ltd.
damien hirst
Prudence Cuming Associates.

Twee films

Wie geen bezoekje kan brengen aan Parijs, kan tóch van het werk van Hirst meegenieten. Voor de samenwerking met Damien Hirst maakte Fondation Cartier twee films die gedurende de tentoonstelling online te bekijken zijn. Een film neemt je mee naar de studio van kunstenaar Hirst aan de Theems, waar hij zijn werk heeft gemaakt. Een tweede film, 360 graden geschoten, neemt je mee naar andere studio's van Hirst, waarbij hij middels een voice-over je een tour geeft.

De tentoonstelling Cherry Blossoms is te bezoeken van 6 juli 2021 tot 2 januari 2022 in de Fondation Cartier op 261 Boulevard Raspail in Parijs.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur