Trouble in paradise: Gucci-familie niet blij met Lady Gaga's 'House of Gucci'-film.

'Ze stelen de identiteit van een familie om winst te maken,' aldus Patrizia Gucci.

Terwijl de opnames van de nieuwe film House of Gucci al volop in gang zijn, uit de Gucci-familie hun ongenoegen over het disrespect van de aard van de nieuwe film. Lees mee.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

House of Gucci

De nieuwe film, gebaseerd op Sara Gay Fordens roman The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour and Greed uit 2001, vertelt het verhaal van het duistere familiegeheim van de moord op Maurizio Gucci, kleinzoon van Guccio Gucci: Gucci's oorspronkelijke ontwerper. Maurizio Gucci werd in maart 1995 door een huurmoordenaar voor zijn kantoor in Milaan doodgeschoten, waarna het modehuis uit handen van de Gucci-familie werd gegeven. Drie jaar later, in 1998, werd zijn ex-vrouw Patrizia Reggiani veroordeeld voor het opzetten van de moord. Reggiani kwam vrij in 2014, na zestien jaar te hebben vastgezeten.

De cast van House of Gucci

De film, die wordt geregisseerd door Ridley Scott, speelt zich grotendeels af in Rome. De twee main characters, Patrizia Reggiani en Maurizio Gucci, worden gespeeld door Lady Gaga (fun fact: Lady is van nature Italiaans) en Adam Driver. Al Pacino vertolkt het karakter van Aldo Gucci, vader van de vermoorde Maurizio Gucci. Hoewel de opnames al in gang zijn is er nog geen trailer van de film. De releasedatum is wel bekend: 26 november 2021.

Het kritiek van de Gucci-familie op de film

Volgens de Associated Press doen de achterkleinkinderen van Guccio Gucci een beroep op filmmaker Ridley Scott om de erfenis en waarde van de familie te respecteren. Niet geheel onterecht, aangezien de film sensationeel ingaat op het moordcomplot op Maurizio Gucci. Vooral Patrizia Gucci, Maurizio's achternicht, uit haar zorgen over de film en is bang dat de film niet alleen het verhaal van de waarheid rondom de misdaad volgt, maar ook dieper ingaat op het privéleven van de Gucci-erfgenamen, die niet per se iets met de moord te maken hadden.

Een gestolen identiteit

'We zijn echt teleurgesteld. Ik spreek namens de familie,' vertelt Patrizia Gucci. 'Ze stelen de identiteit van een familie om winst te maken, om het inkomen van het Hollywood-systeem te verhogen. Onze familie heeft een identiteit, privacy. We kunnen over alles praten, maar er is een grens, die niet overschreden kan worden.' Patrizia en de familie zijn duidelijk niet blij met de nieuwe film. 'Mijn grootvader was een zeer knappe man, zoals alle Gucci's. Hij was lang, had blauwe ogen en was zeer elegant. Hij wordt gespeeld door Al Pacino, die niet eens lang is. Op de foto lijkt hij dik, klein en heeft hij bakkebaarden. Beschamend, want hij lijkt helemaal niet op hem,' reageert Patrizia. De Gucci-familie wacht voor nu af met verdere actie tot de film wordt uitgebracht.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur