Je favoriete boeken kun je vanaf nu herbeleven op Instagram

Van Alice in Wonderland tot boeken van Franz Kafka.

boeken-herbeleven-instagram
Getty Images

Tegenwoordig scrollen veel mensen liever uren door hun Instagram feed dan dat ze ouderwets een goed boek lezen. De New York Public Library kreeg het idee om beide werelden samen te voegen. De Amerikaanse bibliotheek komt nu met een nieuw project waarbij klassieke romans worden uitgebracht in een Instagram-story editie.

Kleurrijke animaties

Met het nieuwe project hoopt de bibliotheek mensen opnieuw te interesseren in de klassieke literaire werken door ze in een nieuw jasje te steken, genaamd Insta Novels. Verschillende bekende boeken worden door middel van animaties en een kleurrijke vormgeving vertelt aan de kijker. Net zoals bij elke Instagram-story kun je het beeld ingedrukt houden om te lezen en naar rechts swipen om door te lezen, bijna net zoals een boek. De illustraties worden ontworpen door verschillende artiesten, die de kern van het boek in beeld tot uitdrukking brengen.

Vervolgens wordt een link gepresenteerd die je doorstuurt naar het e-book van het verhaal, die je via de bibliotheek kunt lenen. Maar ook al zou je het boek uiteindelijk toch niet lezen, de animaties zijn zeer vermakelijk en interessant om te zien. Het eerste verhaal dat via Insta Novels wordt gepubliceerd is Alice in Wonderland, gemaakt door artiest Magoz, die aan Vice liet weten de inspiratie van de vormgeving te halen uit het verhaal zelf. In de daaropvolgende maanden zullen The Metamorphosis van Franz Kafka, geïllustreerd door César Pelizer en The Yellow Wallpaper van Charlotte Perkins, geïllustreerd door Buck, verschijnen op het Instagram-account van de New York Public Library.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van boeken