Van hertogin naar auteur: Kate Middleton brengt haar eerste boek uit

Het ontroerende boek van de hertogin ligt vanaf 7 mei in de winkel.

Dat Kate Middleton een vrouw met vele talenten is, wordt steeds duidelijker. Toen ze vorig jaar haar camera oppakte en een aantal portretten schoot voor haar fotowedstrijd, was de hele wereld ontroerd. Ditmaal lijkt de hertogin datzelfde effect te bereiken, maar dan met haar woorden.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Kate Middleton schrijft boek over fotowedstrijd

Een jaar na haar samenwerking met de National Portrait Gallery voor de fotowedstrijd en expositie Hold Still, mag Kate Middleton, naast fotografe, ook de titel auteur aan haar resumé toevoegen. De hertogin schrijft namelijk de introductie voor het boek dat voortkwam uit de gelijknamige expositie waarvoor 31.000 mensen portretten instuurden. Honderd finalisten wisten uiteindelijk een plek te bemachtigen in de virtuele expositie en hun werken werden later in heel het Verenigd Koninkrijk vertoond op billboards.

Moment van reflectie

'Wanneer we over een paar jaar terugdenken aan de pandemie, denken we aan alle moeilijke momenten. We denken aan de mensen die we hebben verloren, hoe we onze familie en vrienden voor lange tijd niet konden bezoeken en hoe hard mensen in de zorg moesten werken', schrijft de hertogin in het boek dat vanaf 7 mei te koop is. 'Maar we zullen ook aan de positieve dingen denken: hoe we vriendelijk zijn geweest, hoe iedereen zijn steentje heeft bijgedragen en hoe we ons hebben aangepast aan het nieuwe normaal.'

Eerbetoon aan medewerkers in de zorg

Met het nieuwe boek hoopt Kate zorgmedewerkers in het zonnetje te zetten. De hertogin beaamt dat vooral deze groep het afgelopen jaar hard heeft gewerkt om de bevolking te beschermen tegen de dodelijke gevolgen van het coronavirus. 'Ik hoop dat deze honderd foto's de ervaringen en emoties van dit historisch moment benadrukken. Ook hoop ik hiermee een ode aan de zorgmedewerkers te brengen. Zij hebben heel hard gewerkt om ons te beschermen. Dit boek helpt ons om hier extra bij stil te staan', aldus Kate Middleton.

Shop Vogue's Fashion Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kate Middleton