Cadeau-inspiratie: 5x boeken over politiek waarin wereldleiders een hoofdrol spelen

Laat je inspireren door de belangrijkste wereldleiders van deze tijd.

barack and michelle obama speak at obama foundation summit
Scott OlsonGetty Images

Ben jij of ken jij een echte boekenwurm? In dat geval is niets leuker dan een (of meer) interessant boek te krijgen of geven. Jezelf verliezen in een roman is geweldig, net als jezelf onderwijzen over 's werelds grootste leiders. Ontdek hun verhalen in onderstaande boeken en leer op die manier de wereld een beetje beter te begrijpen. Wie wil dat nou niet?

Alle boeken zijn verkrijgbaar via bol.com of te downloaden voor je e-reader.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 'Een Beloofd Land', Barack Obama
Barack Obama

In dit langverwachte eerste deel van Barack Obama's presidentiële memoires vertelt hij het onwaarschijnlijke verhaal van een jongeman die op zoek is naar zijn identiteit tot de leider van de vrije wereld. Hij neemt de lezer mee op een reis die gaat van zijn eerste politieke aspiraties en de cruciale overwinning in de voorverkiezingen van Iowa tot de revolutionaire avond van 4 november 2008, toen hij tot de 44ste president werd verkozen.

SHOP

2 'Angela Merkel', Michèle de Waard
Angela Merkel

Angela Merkel wordt vaak de ongekroonde leider van Europa genoemd, TIME magazine ging zelfs zo ver als zeggen dat zij de ‘Kanselier van de vrije wereld’ is. Voor Angela Merkel betekent dit dat er verantwoordelijkheid genomen moet worden: principieel waar het vereist is, flexibel als het nodig is. Met dit in gedachten werkt zij standvastig door aan een economisch sterk en sociaal Europa.

SHOP

3 Zien: de leerlingen van de OSB in Amsterdam Zuid-Oost nemen je behind-the-scenes bij hun covershoot
4 'Mark Rutte', Petra de Koning
Mark Rutte, Petra de Koning

In haar boek over Mark Rutte vertelt NRC-journalist het verhaal van Mark Rutte. Hij won in 2006 de lijsttrekkers strijd van de VVD maar net van Rita Verdonk. In de jaren erna bleven er zoveel twijfels over hem dat hij in 2009 bijna door het hoofdbestuur naar huis werd gestuurd. Maar tien jaar later lijkt zijn positie onaantastbaar, en niet alleen binnen de VVD.

SHOP

5 'Margaret Thatcher', Charles Moore
Margaret Thatcher, Charles Moore

Nu we allemaal in de ban zijn van het vierde seizoen van The Crown, is het ook tijd om ons te verdiepen in het leven van een van de langstzittende Prime Ministers van de 20ste eeuw en de eerste vrouwelijke PM van het Verenigd Koninkrijk, Margaret Thatcher. In de biografie van Charles Moore, gepubliceerd na haar dood, geeft hij een ongeëvenaard inzicht in haar vroege leven en vorming.

SHOP

6 'Beloof me', Joe Biden
Joe Biden

Joe Biden schreef een ontroerend verslag van een heel bewogen jaar in zijn leven: het jaar dat hij zijn zoon verloor terwijl hij vicepresident van Barack Obama was. De oudste zoon van Joe en Jill Biden, Beau, was in 2013 gediagnosticeerd met een kwaadaardige hersentumor en zijn overlevingskansen zijn onzeker. Het jaar dat volgt, is de meest gedenkwaardige en uitdagende tijd in het leven en in de carrière van Joe Biden. Terwijl Beau vecht voor zijn leven en uiteindelijk overlijdt, probeert Joe Biden zijn belofte aan zijn land en aan zijn zoon na te komen.

SHOP

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van boeken