Hulp van een healer: wat kan astrologie je vertellen over liefdesrelaties?

Astroloog Danielle Paige vertelt hoe de planeten je liefdesleven beïnvloeden.

Dit artikel werd voor het eerst gepubliceerd in 2018.

Wellness staat anno 2021 (en voorspelling: ook 2022) steeds meer in het teken van spiritualiteit en (neuro)psychologie. Al ziet een van de beste astrologen wereldwijd, Danielle Paige, astrologie niet eens zozeer als iets 'zweverigs', maar eerder als een eeuwenoude wijsheid en ambacht. Wat de nummer één vraag is die ze krijgt? Natuurlijk over liefde en relaties. Niet zo gek, want in de bewoordingen van New Yorks meest gevraagde sekstherapeut Esther Perel wordt 'de kwaliteit van je leven bepaald door de kwaliteit van je relaties'. Wat kan astrologie je vertellen over die relaties? Zelfs op nieuwe en vrouwvriendelijke datingapp Bumble, van de bevlogen entrepreneur Whitney Wolfe Herd, kun jijzelf (en mogelijke love interests) momenteel zelfs aangeven wat je sterrenbeeld is.

'Alleen je sterrenbeeld zegt niet zoveel – dat is als een bloedtest doen en deze niet volledig uitlezen'

Star-crossed lovers: een eeuwenoud begrip, maar staat dit ook echt zo in de sterren geschreven? Of zit het allemaal in je hoofd? Shakespeare, Chaucer en Hippocrates geloofden allemaal heilig in het idee van onveranderlijke, onontkoombare, voorbestemde lotsbestemming tussen twee geliefden – bepaald door 'de Goden', als je daarin gelooft. Anno 2021 geeft de moderne wetenschap, en wat logisch nadenken, daar weer een heel ander perspectief op. Al was het Sir Isaac Newton, de 'vader van fysica', die tegen scepticus Edmund Halley zei: 'Ik heb de zaak (astrologie) bestuurd. You, sir, have not.' Wat je ook gelooft één ding staat als een pijl boven water: als je het pad van de sterren volgt dan moet je het ook goed doen. En alleen kijken naar de twaalf sterrenbeelden is daarbij verre van afdoende.

Danielle Paige
Warrior and the Gypsy

Vraag je Danielle Paige wel of niet op date te gaan met iemand wiens sterrenbeeld misschien niet met die van jou matcht? Dan gaat ze nog net niet snuiven, want voor haar behelst jouw uiterst persoonlijke astrologische profiel veel meer dan alleen je 'sun sign' ofwel sterrenbeeld. Het is een nogal gecompliceerd vakgebied. Zie hier bijvoorbeeld hoe ondergetekende haar hele geboortekaart (met sterrenbeeld, ascendant, karma, dharma, moon en sun sign, plus nog veel meer) in kaart liet brengen. Spoiler: voor journalistiek onderzoek heb ik menig healing ondergaan, waarbij velen meer aanvoelden als 'leuk vermaak' terwijl de reading van Danielle Paige echt spot on en zelfs (ja, dat durf ik te zeggen) life-changing was. Ineens voelde ik me tot in mijn kern begrepen. 'Dat is nu precies de bedoeling', lacht Danielle Paige die haar cliënten doorgrondt en als ware een therapeut ondersteunt. Wij vragen de L.A. native (die haar wijsheden op Instagram gul rondstrooit) wat de astrologie je nu precies kunt leren over relaties en de liefde.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

'Alles begint en eindigt met zelfliefde. Zonder wordt het lastig van een ander te houden'

Op Instagram deel je vooral veel over de liefde. Wat zou je willen dat iedereen over liefde en relaties zou begrijpen?
'Alles begint en eindigt met zelfliefde. Als dat je ontbeert wordt het lastig om van een ander te houden. Zelfliefde gaat niet over een bad voor jezelf maken (ja, ook belangrijk) of een massage nemen op zondag. Het draait om genoeg van jezelf houden en om jezelf geven dat je luistert naar wat je hart je vertelt en wat je echt nodig hebt. Wat heeft mijn hart nodig? Word er in deze relatie aan mijn behoeftes voldaan? Zo niet, wat moet er veranderen?

Wat pas echt belangrijk is, is het veranderen van vastgeroeste patronen waarbij je mensen uit je leven bant die je niet geven wat je hart nodig heeft. Astrologie (en dan geboortekaarten in zijn geheel, die nogal complex zijn dus ga vooral niet naar de eerste de beste astroloog hiervoor) kan je helpen om je allerdiepste behoeften te doorgronden dus het is een prachtige tool voor zelfliefde. Mits je het op de juiste manier toepast.

Als je bijvoorbeeld kijkt naar je moon sign (waar de maan stond toen je geboren werd) in je geboortekaart dan kun je inzien hoe je emotionele aard in elkaar zit, waarom je op een bepaalde manier reageert op je omgeving en wat je nodig hebt om je vervuld en veilig te voelen. Als je niet zorgt voor "je maan" dan zul je je leeg voelen vanbinnen. De sleutel zit hem in alle elementen uit je geboortekaart begrijpen zodat je je beste leven kunt leiden.'

'Veel mensen realiseren zich niet dat soulmates zich in meerdere gedaanten kunnen voordoen'

Hoe kijk je vanuit jouw expertise aan tegen soulmates, 'de ware' of twin flames?
'Ik kan uren doorgaan over soulmates en twin flames. (Lacht) Veel mensen begrijpen deze concepten verkeerd en gebruiken het te pas en te onpas. In mijn beleving heeft in een notendop ieder mens meerdere soulmates. Er is er niet maar één. Soulmates zijn mensen die je kent uit een vorig leven of realiteit en die we in dit leven weer treffen (je voelt dan ook gelijk een klik, je door en door verbonden met zo'n persoon) omdat we iets van zo iemand moeten leren in dit leven.

Ik geloof namelijk in karma (wat je hebt meegebracht uit een vorig leven en waar je aan moet werken) en dharma (je lotsbestemming). Deze mensen helpen je hier te komen. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat soulmates zich in meerdere gedaanten kunnen voordoen. Het kunnen romantische relaties zijn, maar dat hoeft niet. Het kan een moeder, vader, broer, zus, leraar, vriend, noem maar op, zijn. Het zijn simpelweg diepgaande connecties met mensen. Als we ons door hen aangetrokken voelen is dat een kans om de lessen te leren die voor onze ziel zijn voorbestemd.'

'Soulmates en twin flames worden nog weleens met elkaar verward, maar zijn totaal verschillend'

'Twin flames is weer een heel ander en dieper concept. Laten we zeggen dat twin flame-relaties heel zeldzaam zijn. Veel mensen denken dat ze samen zijn met hun twin flame, maar het is alleen een soulmate-relatie en dat is ook prima. Twin flames vragen erom dat beide partners diepgravend werk verrichten in hun leven en daardoor is het vaak aantrekken en afstoten. Niet op een ongezonde manier als in een destructieve relatie.

Vaak worden karmische en ongezonde relaties verward met twin flames. Begrijp alsjeblieft dat een twin flame-relatie er alleen om vraagt dat je de beste versie van jezelf bent, hoe lang en intens dat proces ook duurt. Het is niet nodig om mishandeld of gekwetst te raken op manieren die tegen je ziel ingaan. Dat is niet karmisch, dat is geen ware liefde. Het is een nogal ingewikkeld en beladen concept, maar dit is het topje van de ijsberg. Ware liefde is uiteindelijk niet moeilijk, maar het begint bij zelfliefde.'

'We hebben allemaal volstrekt unieke lessen te leren op aarde dus daarom is het belangrijk jezelf niet te vergelijken met anderen'

Volg Danielle Paige op Instagram.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur