Dit is Meghan Markle's kledingbudget

Sinds Meghan Markle een Britse royal is, zijn de uitgaven voor kleding flink gestegen.

Hat, Sun hat, Fedora, Fashion accessory, Cowboy hat, Headgear, Smile, Photography, Gesture, Dress,
Getty Images

Meghan Markle maakt inmiddels deel uit van de Britse koninklijke familie en daar hoort een passende garderobe bij. Haar kleding voor officiële gelegenheden wordt betaald met het geld van schoonvader prins Charles, die zijn uitgaven hierdoor aardig omhoog zag schieten. Zo gaf hij het voorbije jaar 5,6 miljoen euro uit. Dat is 1,6 miljoen meer in vergelijking met het jaar ervoor. Prins Charles moet dit jaar dus wat dieper in de buidel tasten om de kleding voor zijn twee zonen en schoondochters te bekostigen. De traditie schrijft voor dat hij hiervoor verantwoordelijk is.

Officiële gelegenheden

Dat komt onder meer omdat William, Kate, Harry en Meghan steeds meer taken van de ondertussen 92-jarige Queen Elizabeth moeten overnemen. Zij behoren hun gezichten dus vaker op officiële gelegenheden te laten zien. Daar houdt het weliswaar niet op, want Meghan is een modeliefhebber en verscheen al in creaties van Oscar de la Renta, Carolina Herrera en Prada – samen goed voor een budget van 540.000 euro. Om nog maar van haar huwelijk te zwijgen: de trouwjurk van Givenchy heeft zo'n 370.000 euro en haar avondjurk van Stella McCartney 135.000 euro gekost.

Uit eigen zak

Maar of Charles dat allemaal uit eigen zak betaalt? Dat niet, want de kosten worden gedekt door zijn loon dat hij ontvangt van de Duchy of Cornwall, waar de troonopvolger graaf van is. Charles mag bovendien de rekeningen voor de kleding op zich nemen, heel wat andere kosten voor zijn navolgelingen worden door anderen gedragen. Zo worden hun reizen betaald door het Sovereign Fund van de Queen, a.k.a. de belastingbetaler. Niet geheel onbelangrijk: Meghan betaalde voor haar huwelijk haar kleding zelf. Zo zou ze zo'n 25.000 hebben uitgegeven. Het Markle-effect zorgt er ook voor dat als zij iets draagt het vaak binnen no-time is uitverkocht. Een welcome boost voor de economie – en gelukkige merken – dus.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle