Waarom Prins Harry en Meghan Markle nu andere lichaamstaal vertonen

De Duke en Duchess of Sussex raakten elkaar amper aan tijdens de Young Leaders Awards.

Event, Fashion, Dress, Sitting, Fashion design, Chair,
Getty Images

Prins Harry en Meghan Markle tonen graag hun affectie naar elkaar in het openbaar. Zo lopen de pasgetrouwde lovebirds vaak hand in hand en raken ze elkaar aan, zelfs tijdens koninklijke evenementen en plechtigheden. Gisteren zagen we iets totaal anders. Tijdens de Young Leaders Awards in Buckingham Palace, waar Meghan verscheen in een prachtige poederroze Prada-jurk, waren de twee wel samen, maar raakten ze elkaar nauwelijks aan.

Lichaamstaal

Meghan zat samen met Harry en koningin Elizabeth op de eerste rij tijdens de ceremonie, waarbij jonge mensen worden geëerd voor hun werk in Commonwealth-landen. Het stel zat naast elkaar, liep samen met Elizabeth naar binnen, spraken de verschillende gasten, maar vertoonden geen lichaamscontact. Volgens royal deskundige Victoria Arbiter was de ceremonie een stuk formeler dan de vorige evenementen en hielden de Duke en Duchess of Sussex daarom hun handen thuis. 'Het was geen passende gelegenheid voor Harry en Meghan om hun affectie te tonen,' zegt ze tegen Harper's Bazaar.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

'Het koppel eerde de jongeren tijdens de ceremonie en wilde de aandacht niet van hun prestaties houden,' voegt Arbiter toe. 'In de toekomst zullen er weer gelegenheden zijn waarbij ze handen vasthouden en hun affectie tonen, maar op deze avond in het bijzijn van de koningin doen ze dat niet en tonen ze respect.' Of en wanneer er affectie getoond mag worden, hangt dus af van het type evenement.

Benen over elkaar

Daarnaast viel er nog iets anders op. Meghan zorgde voor aardig wat commotie toen ze tijdens de ceremonie met haar benen over elkaar zat. Volgens het Britse koninklijke protocol mogen vrouwelijke leden van de koninklijke familie niet hun benen kruisen wanneer ze zitten. Ze moeten in de zogenaamde duchess slant-houding zitten. Dit betekent: met de benen dicht naast elkaar en een kleine afstand tussen rug en stoel, waarbij de kin parallel is aan de vloer en de rug recht. De enkels moeten dicht bij elkaar zijn met de handen op schoot, weet etiquette deskundige Myka Meier. Hoewel Meghan het protocol verbrak tijdens de Young Leaders Awards, heeft ze de pose al wel onder de knie, zoals te zien tijdens de reis met Elizabeth naar het Britse plaatsje Cheshire een paar weken terug.

Getty Images

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle