Nee, Meghan Markle wil niet president van de Verenigde Staten worden

De geruchten rondom Meghan die de nieuwe Amerikaanse president wil worden, zijn vals volgens Kensington Royal.

Facial expression, Skin, Smile, Gesture, Hand, Happy,
Getty Images

Nadat tot onze teleurstelling Oprah zichzelf niet kandidaat wil stellen voor het Amerikaanse presidentschap, draaide de geruchtenmolen overuren om een volgende eventuele kandidaat aan te wijzen. En het lijkt erop dat met dank aan Trumps falende presidentschap elke charismatische vrouw op het wereldtoneel door Amerikaanse burgers naar voren wordt geschoven. Want volgens de Daily Mail zou zelfs Meghan Markle, die na haar bruiloft met prins Harry een Britse staatsburger wordt, het Amerikaanse presidentschap ambiëren. Kensington Palace was er echter snel bij om deze geruchten te ontkrachten.

Meghan for president

Een bron zou tegen de Daily Mail hebben gezegd dat Meghan ‘er heel duidelijk over is dat ze ooit president wil worden’. Van kleins af aan zou het Meghans droom zijn geweest om president te worden. Zo vertelde ze een journalist in 2015: ‘Als kind wilde ik of de president worden, of een verslaggever zoals jij.’ Maar volgens Kensington Palace is er niets van waar. ‘Het gesprek met de bron dat beschreven wordt is fictief,’ klinkt het antwoord van een woordvoerder van Meghan en Harry. Dit verwijst naar het feit dat elke uitspraak of optreden van Meghan in het verleden nu in een nieuwe context wordt geplaatst door vele media, met name de beruchte tabloids.

Neutraal

Nu Meghan onderdeel is van de royal family, moet ze zich houden aan een strak protocol. Zo werd deze week ook bekend dat Meghan een stoomcursus tot 'Britse royal' krijgt. En politieke neutraliteit is daar een onderdeel van. ‘Nu ze behoort tot de koninklijke familie moet ze politiek neutraal zijn,’ liet voormalig royal press secretary Dickie Arbiter ook weten aan The Guardian. Koningin Elizabeth dient als het staatshoofd boven politieke partijen te staan en zich in de openbaarheid niet uit te spreken over politieke zaken. Dit wordt ook verwacht van alle andere leden van het Britse koningshuis. Volgens Meghans biografie op de website van de koninklijke familie is ze een feminist dus het is afwachten hoe Meghan om zal gaan met haar nieuwe rol als hertogin met alle protocollen van dien. Hoe dan ook, het Amerikaanse presidentschap is uit den boze.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle