Waarom Harry en Meghan Markle's toekomstige dochters geen hertogdom krijgen

De toekomstige dochters van prins Harry en Meghan Markle zullen nooit Hertogin genoemd worden, hun zoons wel.

Vehicle, Bride, Ceremony, Tradition, Event, Carriage, Wedding, Photography, Classic, Gesture,
Getty Images

Net nu we dachten dat het Britse koningshuis een flinke verjongingskuur was ondergaan met de royal wedding van prins Harry en Meghan Markle, blijkt dat er nog werk aan de winkel is. Vooruitlopend op de zaken – wijt het aan ons enthousiasme – blijkt dat de toekomstige dochters van de Duke en Duchess of Sussex niet dezelfde privileges zullen krijgen als hun eventuele zoons. En dat is anno 2018 natuurlijk achterlijk.

Geen hertogin

Nu Harry en Meghan momenteel in het buitenland zijn voor hun eerste Royal Tour draait het internet nog steeds overuren op al het nieuws rondom het koninklijke echtpaar. Wat blijkt? Alhoewel Meghan en Harry koninklijke titels kregen toen ze trouwden – die van hertog en hertogin van Sussex – blijkt dat in Groot-Brittanië alleen zoons deze titel kunnen erven. Toekomstige dochters van het stel zullen nooit hertogin worden, en komen dus ook niet in aanmerking met alle privileges die bij deze titel horen, zoals grote stukken land.

Lady of Sussex

Een dochter van Harry en Meghan zal de titel Lady krijgen, een treetje lager dan Duchess en tevens een titel waar geen land aan verbonden is. Een zoon zal zichzelf wél Duke of Sussex mogen noemen en erft het hertogdom ook al is hij jonger dan zijn zus. Een regel – waarschijnlijk opgesteld aan het begin van de vorige eeuw door de Britse koning George V – waar de feministische Meghan hoogstwaarschijnlijk niet blij mee zal zijn.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle