Zo ziet de Royal Train eruit waarin Meghan Markle heeft geslapen

Dit is de binnenkant van de Royal Train waarmee Meghan Markle en koningin Elizabeth vanochtend mee aankwamen in het Britse Cheshire.

Transport, Mode of transport, Vehicle, Luxury vehicle, Public transport, Car,
Getty Images

Vanochtend kwamen Meghan Markle en koningin Elizabeth aan in Cheshire voor een aantal koninklijke aangelegenheden. Meghan vergezelde de koningin in de speciale Royal Train, de luxe trein en eigendom van de Britse koninklijke familie, waarmee ze ’s nachts afreisden naar het Britse plaatsje.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De Royal Train

De Royal Train werd voor het eerst gebruikt in 1842 door koningin Victoria, die tevens de allereerste royal was die een ritje met het toen gloednieuwe vervoermiddel maakte. De trein heeft negen wagons en is voorzien van meerdere slaapkamers, badkamers en een eetruimte voor twaalf mensen.

De eetkamer in de Royal Train.
YouTube

De meeste wagons dateren uit de tijd van Elizabeth’s Zilveren Jubileum (het 25-jarig jubileum van haar kroning) en zijn te herkennen aan de zogenaamde ‘royal claret’ kleur, een wijnrode tint. De binnenkant van de trein is echter aan de sobere kant, niet wat je zou verwachten van een vervoersmiddel van de Britse royals.

Een wagon van de Royal Train.
YouTube

Privilege

Normaal gesproken mogen alleen oudere familieleden van het Britse koningshuis mee met de trein. Zo is volgens Grant Harold, de voormalige butler van de koninklijke familie, de Royal Train enkel beschikbaar voor Elizabeth, prins Philip, prins Charles en Camilla. Het is dus een hoge uitzondering dat Meghan de koningin mocht vergezellen bij de reis naar Cheshire.

Een slaapkamer in de Royal Train.
YouTube

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle