Trump vertelt over de ontmoeting met koningin Elizabeth

Tijdens een werkbezoek aan Groot Brittannië kwam Donald Trump op de thee bij koningin Elizabeth.

Suit, White-collar worker, Event, Businessperson, Tourism, Gesture, Formal wear,
Getty Images

President Donald Trump is momentel bezig met verschillende werkbezoeken in Europa, waaronder een vierdaags bezoek aan bondgenoot Groot-Brittannië. Vorige week bezochten Trump en zijn vrouw Melania Londen en woonden onder andere een staatsdiner bij met premier Theresa May. Ook mochten zij op de thee bij koningin Elizabeth. In een interview vertelt Trump nu wat daar is besproken.

Op de thee

Volgens Britse en Nederlandse media, zoals NOS, zag koningin Elizabeth het bezoek van Trump in de eerste instantie niet zitten. Toch ging het bezoek door en kwamen Elizabeth, Trump en Melania samen op Windsor Castle. In een interview met The Daily Express onthult de president wat de Queen als eerst tegen hem zei. 'Welkom, gewoon welkom zei ze. Op een elegante manier,' aldus Trump. 'Het was erg speciaal.' Tijdens het bezoek hield Trump zich echter niet aan de eitquette. De president liep namelijk vóór de monarch, wat niet is toegestaan volgens het Britse protocol. Ondanks het ongemakkelijke moment vertelt Trump in een interview met Good Morning Britain dat hij koningin Elizabeth 'een fantastische vrouw' vindt. Hij laat weten haar waardevol te vinden voor de monarchie. De Amerikaanse president en de Britse koningin bespraken onder andere Brexit.

Trump loopt voor koningin Elizabeth.
Getty Images

Royal wedding

Tijdens het interview werd ook het huwelijk van Meghan Markle en prins Harry besproken. Trump liet in het interview weten Harry een sympathiek persoon te vinden. Trump en zijn vrouw Melania waren niet aanwezig tijdens het huwelijk.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur