Prins Louis Arthur Charles: Kate Middleton en prins William maken naam van hun derde kindje bekend

Louis Arthur Charles: de naam van het derde Cambridge-prinsje is bekend.

derde-kind-kate-middleton-prins-william
Getty Images

Het derde kindje van Kate Middleton en prins William heet Louis Arthur Charles zo maakte Kensington Palace zojuist bekend. Zijn aanspreektitel luidt Zijne Koninklijke Hoogheid prins Louis van Cambridge.

Nog even geheim

Afgelopen maandag 23 april beviel Hertogin Kate van haar derde kind met man prins William. Het jongetje werd een paar uur na de bevalling al getoond aan de verzamelde wereldpers door zijn trotse papa en mama, maar de naam van het tweede prinsje voor het Cambridge-gezin werd nog even geheim gehouden. Net zoals bij de geboorte van zijn grotere broer prins George in 2013 en grote zus prinses Charlotte in 2015. Wel werd er in Groot-Brittannië traditiegetrouw gewed op mogelijke namen van het prinsje: Albert, Arthur, James, Philip en Henry waren populair.

In een statement vrijgegeven door Kensington Palace staat:

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Het prinsje is vijfde in lijn van de Britse troonopvolging, na zijn opa kroonprins Charles, vader prins William, broer prins George en zus prinses Charlotte. Het is overigens voor het eerst in de Britse koninklijke geschiedenis dat een vrouw (Charlotte) hoger in lijn van de troonsopvolging staat dan een man (Louis). Dit na een wijziging van het Succession to the Crown-act uit 2013 voor de geboorte van prins George, waarmee een man niet automatisch hoger in lijn van de troonsopvolging komt, zelfs als een prins na zijn zus geboren is. Maar troonopvolgingskwesties liggen gelukkig nog ver in de toekomst voor de Cambridge-kindjes: Louis staat samen met zijn broer en zus eerst nog een fijn beschermd leven binnen de muren van Kensington Palace te wachten.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kate Middleton