Prins Harry komt naar Nederland voor de AIDS2018 conferentie

Prins Harry bezoekt Amsterdam voor de AIDS2018-conferentie.

prins-harry-amsterdam-aids2018
Getty Images

Prins Harry zal volgende week Amsterdam bezoeken. De hertog van Sussex is in de Nederlandse stad om de internationale AIDS2018 conferentie te bezoeken. Daar zal hij met jonge mensen praten over leven met HIV in Zuid-Afrika.

Bezoek

Op 23 en 24 juli zal prins Harry Nederland bezoeken. Hij zal niet alleen deelnemen aan een discussie, maar zal ook samen met Sir Elton John onderdeel zijn van een plenaire sessie. Daarin wordt The MenStar Coalition - een initiatief van verschillende wereldwijde financiers - bekendgemaakt. In 2016 was de hertog ook al eens aanwezig bij een aidsconferentie, in het Zuid-Afrikaanse Durban.

Protestmars

Aidsactivisten vanuit heel de wereld begonnen op 15 juli met een negen dagen durende protestmars van Brussel naar Amsterdam. De demonstranten lopen het laatste deel van de mars door het centrum van de hoofdstad, aan de vooravond van de internationale aidsconferentie. Naar verwachting loopt prinses Mabel, die zich al jaren inzet voor de strijd tegen aids, mee in Amsterdam. Zij zal het publiek ook toespreken.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur