Op deze plekken in Nederland kun je de mooiste zonsondergang spotten

Op deze plekken in Nederland spot je de mooiste zonsondergang.

zonsondergang-amsterdam
Via 020 Noord, locaties in Noord

We hebben er lang op moeten wachten, maar we kunnen inmiddels toch wel concluderen dat er sprake is van zwoele zomeravonden in Nederland. Hoe kun je dit aangenamer maken dan met rosé of een ijskoud biertje naar keuze op een pittoreske plek in het land. Neerstrijken als de avond valt en het ondergaan van de zon verder zijn magische werking laten doen. Met weidse uitzichten over zee, havens en historische steden doe je dat op deze selectie van plaatsen door het hele land het beste!

WT Urban Café & Kitchen

Waar? Op grote hoogte in het onlangs geopende WT Urban Café & Kitchen in Utrecht dineer of lunch je in stijl én heb je direct een schitterend panorama-uitzicht over de gehele stad. In deze voormalige watertoren aan de Vaartsche Rijn wordt het industriële thema doorgezet in het interieur. Op zachte zomeravonden, waarop er een zacht briesje, staat kun je buiten van een verfrissend glaasje bubbels genieten terwijl de zon ondergaat en de mijlenverre horizon langzaam rood kleurt.

WT Urban Café & Kitchen, Heuveloord 25a, Utrecht
www.wtcafekitchen.nl

Waar? Op de loungebanken van strandtent Barbarossa terwijl je nipt aan een Monkey 47 aan het Zwarte Pad in Den Haag; het stukje strand aan de rechterzijde van Scheveningen waar de Hagenaren vertoeven. Dat betekent zoveel als: ver verwijderd van het massatoerisme op en rond de boulevard. Hier word je uitzicht over de Noordzee dus niet versperd en heb je vrij uitzicht over een eindeloze zonsondergang – met hooguit een piepkleine containerboot aan de horizon. Neem vooral vooraan plaats in een privé loungehoek vlak aan het zand.

Barbarossa, Zwarte Pad 61, Den Haag
www.barbarossabeach.nl

Waar? Ook in Neerlands oudste stad is het goed toeven op de avonden waarop het kwik stijgt. Het ongedwongen Nijmegen biedt de laatste jaren een thuis aan vele fijne en stijlvolle eet-en drinkgelegenheden. De Firma is daar een van. Met uitzicht over de meest drukbevaren rivier van Nederland geniet je hier van het beste street food dat de stad te bieden heeft op een sfeervol terras aan de achterkant van het statige pand. Ook geen slecht idee om wat verder af te dalen richting de Waalstrandjes, waar je compleet met picknickmand en kleed een prachtig uitzicht hebt over de Waalbrug en de historische stad.

De Firma, Lage Markt 47, Nijmegen
www.defirmanijmegen.nl

Waar? Pal aan de Waddenzee, in een van de Friese elf steden, is in een monumentaal pand 't Havenmantsje te vinden. Bij dit Harlingse restaurant kun je genieten van een heerlijk diner van meesterkok Marco Poldervaart terwijl je op het terras uitkijkt over de belangrijkste haven van de provincie. Op deze plek, waar de kotters vertrokken voor de visserij, kun je wel eens kans maken op een adembenemde zonsondergang tegen een van de meest idyllische stukjes oernatuur van ons land.

't Havenmantsje, Havenplein 1, Harlingen
www.havenmantsje.nl

Pllek

Waar? Op het onberoerde stukje Amsterdam, het NDSM werf ofwel het Nederlandse Brooklyn, biedt Pllek je een verborgen plek op het strand dichtbij huis met een serene zonsondergang zonder stadsdrukte. Terwijl je je nestelt op één van de houten kano's zie je de zon, tegenover de skyline van onze hoofdstad, in het water van het IJ zakken. De ambiance is low-key en ongedwongen. Als de zon eenmaal in het IJ is verdwenen, kun je nadien blijven hangen voor een openlucht filmavond.

Pllek, TT Neveritaweg 59, Amsterdam
www.pllek.nl

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur