Dit zijn de eerste beelden van prins Harry in Amsterdam

De Britse prins Harry is gearriveerd in Amsterdam voor de AIDS2018-conferentie.

eerste-beelden-prins-harry-amsterdam
Kensington PalaceInstagram

Het stond bijna in fluostift genoteerd in onze agenda. Prins Harry is zijn officiële bezoek aan onze hoofdstad gestart. De hertog van Sussex is in Amsterdam om de internationale AIDS2018 conferentie bij te wonen. Hiermee treedt hij in de voetsporen van zijn moeder prinses Diana die jarenlang de strijd tegen het HIV-virus ondersteunde. En de eerste beelden van zijn korte bezoek zijn gemaakt. De prins blijft tot dinsdag 24 juli in ons land.

Vertegenwoordiger

Samen met onder anderen Bill Clinton, Elton John, Charlize Theron, Conchita Wurst en prinses Mabel is prins Harry één van de grote aanwezigen op de AIDS2018 conferentie. Harry is aanwezig als vertegenwoordiger van zijn eigen stichting Sentebale. Deze ondersteunt de geestelijke gezondheid en het welzijn van kinderen en jongeren met hiv in Lesotho en Botswana. In het Rai in Amsterdam ontmoet prins Harry de Sentebale #LetYouthLead-activisten. Deze groep jongeren zorgt ervoor om discriminatie tussen leeftijdsgenoten te overwinnen door workshops en begeleiding te geven.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

22ste editie

Van 23 tot 27 juli zijn duizenden afgevaardigden - onderzoekers, activisten en mensen die leven met het (nog steeds) dodelijke virus - aanwezig op de 22ste Internationale AIDS-conferentie. Prinses Mabel, die zich al jaren inzet voor de strijd tegen aids, is ook in Amsterdam. Zij zal het publiek toespreken.

Prins Harry arriveert aan het Rai in Amsterdam.
Getty Images
Prins Harry met de de Sentebale #LetYouthLead-activisten.
Getty Images
Prins Harry met de de Sentebale #LetYouthLead-activisten.
Getty Images
Prins Harry en Sir. Elton John tijdens de AIDS2018-conferentie.
Getty Images
Getty Images
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur