De Airlander 10 wordt meest luxueuze vliegtuig ooit

Neem een kijkje in het luxeschip.

luxe-vliegtuig-airbus-zeppelin
Hybrid Air Vehicles

Het allergrootste vliegtuig ooit, de Airlander 10, gaat er komen. Twee jaar geleden werd er voor het eerst een rit gemaakt met het vliegtuig van ruim 91 meter lang, 34 meter breed en 26 meter hoog. Het Britse bedrijf achter de Airlander heeft het luchtschip laten ombouwen tot super-de-luxe vliegtuig.

Luxeschip

Het vliegtuig zal plaats hebben voor negentien personen, inclusief een vijfkoppige crew. Als passagier word je getrakteerd op een luxe lounge met panoramazicht rondom, een cocktailbar en comfortabele slaapkamers. De zeppelin kan straks ongeveer 3.000 kilometer aan één stuk vliegen. De maximale hoogte die Airlander kan bereiken is 6 kilometer, terwijl de topsnelheid ongeveer 150 kilometer per uur is dankzij vier fluisterstille en extreem zuinige dieselmotoren.

Hybrid Air Vehicles
Hybrid Air Vehicles

Glazen vloer

De Britse firma Hybrid Air Vehicles (HAV), eigenaar van de met helium gevulde zeppelin, heeft een nieuwe bestemming bedacht voor het vliegtuig, en wil vooral rijke passagiers aantrekken, die graag een unieke ervaring willen. Samen met ontwerpbureau Design Q presenteerden zij deze week het eindresultaat van de “verbouwing”. Het vliegtuig bestaat voor een groot deel uit glas, waaronder een glazen vloer. Perfect om gebieden zoals de Grand Canyon of het Amazonegebied - met een cocktail in je hand - te verkennen. Wat de ticketprijs wordt voor een Airlander-excursie, is nog niet bekend.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur