Hét hiphopfestival van Amsterdam staat weer voor de deur: Appelsap, in een nieuw jasje

Appelsap is nog steeds van en voor straatcultuur, maar dan nog beter.

hiphopfestival-appelsap
Appelsap

Amsterdam is in deze tropische sferen bijna veranderd in een stadswijd festival an sich, maar voor hiphopliefhebbers moet je deze augustus maar op één plek zijn: het Flevopark, waar Appelsap weer op het program staat. Nu is deze editie alleen wel in een nieuw (en wees gerust, glanzender) jasje gestoken. Appelsap zet zich tijdens het achttienjarig bestaan dit jaar des te meer in voor de creatieve en straatcultuur die Amsterdam rijk is, met daarbij samenwerkingen met Patta, SMIB en Parra.

Vernieuwd Appelsap

Hiernaast kun je tijdens het Amsterdamse muziekfestival een nieuwe line-up, maar ook indeling, verwachten. Met als pièce de résistance: een maar liefst drie meter hoog sculptuur van kunstenaar en vriend-van-het-festival Parra die tijdens de festiviteiten wordt onthuld. In de campagne voor 2018 staat ook een kersverse generatie artiesten centraal, die een ode brengen aan hiphophelden door de jaren heen. Van Leafs als 50 Cent tot Bubbles als Lil’ Kim en Mairo Nawaz als Chief Keef en Travis Scott. Appelsap kreeg vorig jaar nog de prestigieuze Amsterdamprijs voor de Kunst uitgereikt, omdat zij als eerste toonaangevende internationale artiesten waaronder Kendrick Lamar (die ook een historische Pulitzer Prize won) en Travi$ Scott als eerste in Nederland lieten optreden. Hiernaast gaven zij ook Nederlandse namen zoals Broederliefde, Lil Kleine, Sevn Alias, De Jeugd Van Tegenwoordig en The Opposites een podium aan het begin van hun carrière. Dit jaar zal er op Appelsap niet, op zijn Amerikaans, een main stage zijn, maar zullen alle podia gelijkwaardig zijn qua grootte. Hieronder valt ook het SMIB Station, waar je samenwerkingen vindt met Noisey, Boiler Room en het Amsterdamse Patta Soundsystem. De volledige line-up wordt 11 augustus bekend gemaakt. Nog geen kaartje? Wees er dan als de kippen bij, want de kaartverkoop gaat rap.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur