Naroepen op straat is nu strafbaar in Frankrijk

Verbale seksuele intimidatie en seksisme in Frankrijk zullen vanaf nu zwaar worden bestraft.

frankrijk-wet-seksuele-intimidatie
Jonathan Daniel Pryce

Na de MeToo-discussie en de oprichting van de Time's Up-beweging staat seksuele intimidatie hoog op de agenda. We willen met zijn allen een halt toeroepen aan seksueel intimiderend gedrag, op de werkvloer en op straat. Frankrijk gaat over tot actie en maakt seksuele intimidatie op straat strafbaar.

Boete

De Assemblée Nationale in Parijs heeft definitief een wet aangenomen die seksuele intimidatie, seksisme en gendergerelateerd geweld vanaf nu strafbaar maakt. Sissen op straat, blikken die uitkleden of seksistisch commentaar is vanaf nu niet meer toegestaan. Personen die zich schuldig maken aan dergelijke acties kunnen een boete verwachten die kan oplopen tot 750 euro. De wet maakt het ook mogelijk om wangedrag met kinderen onder de 15 jaar te bestempelen als verkrachting. De wet verlengt ook het verjaringstermijn, zodat slachtoffers langer de tijd hebben om een seksueel misdrijf aan te geven.

Gendergelijkheid

Achter het voorstel zit de 35-jarige Marlène Schiappa, staatssecretaris voor gendergelijkheid van het huidige parlement. De wet werd aangenomen kort nadat de Franse hoofdstad Parijs werd opgeschud door een incident waarbij een man een jonge vrouw aanviel nadat ze reageerde op zijn ongepaste opmerkingen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur