Serena Williams doet boekje open over postpartum emoties

Via Instagram deelt de topatleet haar onzekerheden over het moederschap.

serena-williams-post-partum
Getty Images

Sinds toptennister Serena Williams is bevallen van haar dochter Alexis Olympia is ze altijd heel eerlijk geweest over haar post-natale problemen. Zo hield ze vorige maand nog een empowering speech over het moederschap nadat ze de finale tijdens tennistoernooi Wimbledon had verloren van de Duitse Angelique Kerber. Nu deelt de tennister een openhartige post op Instagram waarin ze eerlijk is over haar onzekerheden als moeder.

'Geen goede moeder'

Onder de foto schrijft Serena dat ze het soms behoorlijk moeilijk heeft als kersverse moeder. 'Afgelopen week was niet makkelijk voor me. Niet alleen moest ik omgaan met een lastige persoonlijke kwestie, maar ook zag ik het even niet meer zitten. Ik voelde me vooral geen goede moeder,' aldus Serena.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Serena geeft aan last te hebben van postpartum emoties, depressieve gevoelens die jonge moeders kunnen ervaren na het krijgen van een kind. Ze zegt daarbij het gevoel te hebben niet genoeg te doen voor haar kindje. Gezien er veel jonge moeders zijn die last hebben van postpartum emoties probeert Serena met haar post het probleem aan te kaarten en moeders een hart onder de riem te steken.

'Echte heldinnen'

In haar bericht schrijft de tennister dat het lastig kan zijn om de balans te vinden tussen het opvoeden van een kind en andere verplichtingen. 'Of je nu thuis blijft of werkt, de balans vinden met kinderen is een kunst op zich,' schrijft Serena. 'Jullie zijn echte heldinnen.' Ze sluit haar inspirerende post af met een belangrijke boodschap: 'Als je een zware dag of week hebt, is dat prima. Ik heb dat ook!'

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur