Giorgio Armani en Call Me By Your Name-regisseur bieden gratis filmworkshop aan

Armani slaat de handen ineen met filmregisseur Luca Guadagnino voor een exclusieve film-workshop.

Black-and-white, Room, Lighting, Restaurant, Table, Monochrome, Design, Monochrome photography, Furniture, Building,
Armani/Laboratorio

Afgelopen zomer veroverde de film Call My By Your Name het publiek met haar verhaal en betoverende cinematografische beelden van Noord-Italië. Het blijkt dat ook Giorgio Armani groot fan is. Armani werkt nu samen met de regisseur van de film Luca Guadagnino voor een speciaal filmproject.

'Cinema is magie'

Armani slaat de handen ineen met Italiaanse filmregisseur Guadagnino voor een filmworkshop Armani/Laboratorio. Armani geeft aan altijd al een passie te hebben gehad voor cinema; 'Cinema is voor mij een soort magie die ik niet kan weerstaan,' zo vertelt Armani aan de Britse Vogue. 'Toen ik een kind was ging ik altijd naar de film na school en beeldde ik mij in dezelfde avonturen en emoties te ervaren die ik zag op het witte doek. Ik heb me vaak afgevraagd hoe mijn leven zou zijn geweest zonder films. Ik zou zeker niet de man en ontwerper zijn geworden die ik nu ben'.

Exclusieve workshop

Armani's liefde voor films komt tezamen in zijn filmatelier waar dit jaar voor de tweede keer een project in gang wordt gezet waar filmstudenten meer kunnen leren over het vak. 'Ik heb het een soort van mijn persoonlijke missie gemaakt om jong talent te ondersteunen en aan te moedigen,' vertelt de ontwerper. De workshop zal plaatsvinden in het Armani/Silos museum in Milaan in november, en is vrij van toegang en slechts beschikbaar voor acht getalenteerde personen. De workshop bevat een intensieve training waar studenten zullen leren over regisseren, scenario schrijven, cinematografie, productie design, kostuum design en haar en make-up. Dit alles onder de leiding van Luca Guadagnino. Hij zal worden vergezeld door andere personen uit de industrie zoals David Kajganich, Lucas Gath en Walter Fasano. De inschrijvingen voor het project lopen tot 2 oktober via armanilaboratiorio.com.

Interesse in mode

Dat Guadagnino samenwerkt met een grote naam in de mode komt niet geheel als een verrassing. De regisseur werkte eerder samen met Raf Simons, toenmalig creatief directeur bij Dior, voor zijn film A Bigger Splash. In een eerder interview met Vogue Arabia laat Guadagnino dan ook weten een grote interesse te hebben voor mode: 'Ik hou van de creativiteit die achter mode zit. Het is een discipline die niet slechts gericht is op commercie maar samen gaat met het idee van de maatschappij.'

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur