Nieuw onderzoek: blijkbaar checken we onze telefoon om de zoveel minuten

Een onderzoek wijst uit dat we gemiddeld iedere twaalf minuten onze telefoon erbij pakken.

Street Style : Day Four - Haute Couture Fall Winter 2018/2019
Melodie JengGetty Images

Laten we even eerlijk zijn: onze telefoonverslaving loopt soms behoorlijk uit de hand. Als we om ons heen kijken, zien we telefoons. Overal. We staan ermee op en gaan ermee naar bed en de meesten van ons zetten het apparaat zelfs nooit uit. Een nieuw onderzoek kwam tot een schokkende conclusie die stiekem toch niet zo'n grote verrassing is.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Verslaving

Het onderzoek werd gedaan door de Britse telecomprovider Ofcom, en wees uit dat de gemiddelde volwassene in het Verenigd Koninkrijk dagelijks iedere 12 minuten zijn of haar telefoon erbij pakt. Dat betekent dat we dus niet eens een kwartier lang geconcentreerd aan het werk kunnen zijn zonder onze telefoon te checken. Of je favoriete Netflix-serie kunt kijken zonder even snel te scrollen door je Instagram-feed.

Daarnaast blijkt uit de resultaten van Ofcom dat twee van de vijf volwassenen op hun telefoon zit wanneer ze net wakker zijn en dat 71 procent hun telefoon zelfs nooit uitzet. Natuurlijk gaat het hier om een gemiddelde, maar het laat wel zien hoe afhankelijk we zijn geworden van technologie.

Het artikel gaat verder onder de video.

Luna Bijl neemt je mee tijdens een werktrip naar Londen

Digital detox

Uit de statistieken van het onderzoek blijkt dat meer dan 78 procent van de wereldbevolking in het bezit is van een smartphone. Wanneer je dan denkt, 'Wat doen die andere 22 procent zónder telefoon?', lijkt het duidelijk: misschien moeten we een stap terug doen. Misschien kunnen we proberen 24 uur door te komen zonder een blik op onze telefoon te werpen. Of beter nog: een week. Houden we dat nog wel vol? En willen we dat überhaupt nog wel? De digital age is meer dan prima, als we ook maar in de echte wereld blijven leven.

Shop Vogue's Accessory Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur