Ruby Rose wordt Batwoman, de eerste lesbische superheld met een eigen serie

Een droom die uitkomt voor de actrice.

Ruby Rose
Getty Images

Actrice Ruby Rose, bekend van onder andere Orange is the New Black, kruipt vanaf december in de rol van Batwoman, de vrouwelijke versie van Batman. De gelijknamige serie van het Amerikaanse televisienetwerk The CW heeft daarmee een primeur, want Batwoman is de allereerste serie over een lesbische superheld.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Lesbische superheld

Ruby Rose onthult het nieuws zelf op Instagram en schrijft zeer geëmotioneerd te zijn. 'Ik ben zo enthousiast en vereerd. Maar ik ben momenteel ook een emotioneel wrak, want dit is een kinderdroom die uitkomt.' Ze legt uit dat ze als jong meisje dolgraag een superheld als Batwoman op televisie had willen zien, omdat ze zichzelf nooit gerepresenteerd voelde. Nu mag ze die droom zelf in vervulling laten gaan.

Primeur

Volgens Variety zal Batwoman in de serie een uitgesproken lesbienne zijn. En die rol is volgens The CW uitermate geschikt voor Rose, die zelf ook op vrouwen valt en in Orange is the New Black ook de rol van een lesbische vrouw speelt. Batwoman is echter niet de allereerste lesbische superheld. Zo vervulde actrice Nafessa Williams eerder al de rol van Thunder in Black Lighting, een zwarte, lesbische superheld. Batwoman is echter de eerste lesbische superheld die haar 'eigen' serie krijgt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur