Balletgrootheid Sergei Polunin komt naar Lowlands

Het is Polunins eerste publieke optreden op Nederlandse bodem.

sergei-polunin-lowlands-2018
Hozier / Take me to Church

De organisatie van Lowlands maakt bekend dat balletdanser Sergei Polunin, bekend van de documentaire Dancer, naar het festival zal komen voor een optreden. De balletgrootheid zal in de nacht van zaterdag op zondag zijn kunsten vertonen op het festivalterrein in Biddinghuizen.

Primo ballerino

Polunin werd wereldberoemd dankzij zijn performance de videoclip Take me to Church van Hozier. De Oekraïense werd in 2008 op 19-jarige leeftijd de jongste solist ooit bij The Royal Ballet, het grootste balletgezelschap van het Verenigd Koninkrijk. Hij vertrok echter na vier jaar van de ene op andere dag bij het gezelschap waaraan hij sinds zijn dertiende verbonden was en maakte bekend cocaine te gebruiken. Er werd een indrukwekkende documentaire gemaakt over Sergei's leven, genaamd Dancer.

De organisatie van het festival in Biddinghuizen heeft hem naar eigen zeggen op het laatste moment weten toe te voegen aan het programma. Polunin is live te zien op Lowlands - dansend in de solovoorstelling ‘Sacré’, een bewerking van Stravinsky’s ‘Sacré du Printemps’ met nieuwe choreografie van de Japanse Yuka Oishi. Dit is Polunins eerste publieke optreden op Nederlandse bodem (!) De bijzondere voorstelling vindt plaats op zaterdagnacht van 02:00-02:40 uur in Juliet.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur