De royal wedding van Meghan en Harry zorgt voor meer bezoeken aan Windsor Castle

De huwelijkslocatie van Meghan en Harry is populair.

windsor-castle-toeristen
Getty Images

In mei van dit jaar mocht de wereld getuigen van de royal wedding van Meghan Markle en Prins Harry. De hertog en hertogin gaven elkaar het jawoord in Windsor Castle, een van de residenties van de Britse koninklijke familie in het plaatsje Berkshire, iets buiten Londen. Windsor Castle is het grootste nog bewoonde kasteel ter wereld en is ook gedeeltelijk toegankelijk voor publiek. Door het huwelijk van Meghan en Harry is het kasteel dit jaar de drukst bezochte bezienswaardigheid van het Verenigd Koninkrijk.

Windsor Castle
Getty Images

Koninklijke attractie

Uit een data-analyse van het Britse bedrijf Isango blijkt dat het aantal boekingen voor een bezoek aan het kasteel met 92 procent is gestegen. Volgens het onderzoek is Windsor Castle op dit moment de favoriete attractie van toeristen bij een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Op de tweede plaats staat de hop-on-hop-offbustour door Londen, gevolgd door een bezoek aan de Tower of London, UNESCO's Giant's Causeway rotsen en een cruise over de Theems. Het Meghan en Harry-effect noemen wij dat.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur