Waarom Meghan Markle niet al haar verjaardagscadeaus mocht houden

Gelukkig mag ze bloemen en chocolade wel houden.

Meghan Markle Verjaardag Wedding
Karwai TangGetty Images

Meghan Markle vierde afgelopen weekend haar 37ste verjaardag. Op dezelfde dag was ze te zien op een bruiloft van een goede jeugdvriend van Harry in een feestelijke jurk. Meghan zal vast een prachtig cadeau van Harry hebben gekregen, die voor het eerst haar verjaardag viert als man van. De hertogin kreeg ook veel cadeaus van het Britse volk toegestuurd, maar helaas mag ze niet alles houden.

Protocol

Verjaardagsgeschenken moeten al eeuwenlang aan strenge voorwaarden voldoen. Volgende de Britse krant The Mirror bestaan er regels in het Britse koningshuis, waar ook Meghan Markle zich aan moet houden. ‘Het basisprincipe voor het aannemen van een cadeau is dat geen enkel geschenk mag aanvaard worden, als dat ervoor zorgt dat een lid van de Britse koninklijke familie de schenker iets verschuldigd lijkt te zijn. Dat gaat over fysieke cadeaus, maar ook over gastvrijheid’, is te lezen in de richtlijnen.

Chocolade

Ook modehuizen en ontwerpers sturen vaak exclusieve cadeaus toe. Helaas mag de stijlvolle hertogin de ontwerpen niet houden. Cadeaus van bedrijven zijn namelijk uit den boze. Wat ze dan wel mag houden? Postkaarten, bloemen en chocolade. Ook boeken zijn toegestaan, zolang er geen controversiële onderwerpen in staan uiteraard.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur