Zo ongezond is het wonen in deze Europese steden, inclusief Amsterdam

Istanbul en Praag spannen de kroon.

Amsterdam Skyline
Getty Images

Een jaar in een Europese stad wonen, zoals Londen of Parijs, staat wellicht hoog op je wensenlijst. Eén nadeel: zo'n ervaring is niet zo goed voor je gezondheid. Dat blijkt nu uit een nieuw onderzoek van The European Transport and Environment Association, waarin wetenschappers een vergelijking hebben gemaakt tussen de luchtvervuiling in verschillende steden en het roken van een aantal sigaretten per een lang weekend.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Slecht voor je gezondheid

Tussen de onderzochte steden vind je Parijs, Milaan, Rome, Barcelona en Londen, maar ook onze eigen hoofdstad Amsterdam. En al die steden blijken behoorlijk slecht voor je gezondheid. Zo is een (lang) weekend flaneren door Parijs en Rome net zo slecht voor je gezondheid als het roken van twee sigaretten. Ook een weekendje Amsterdam wordt vergeleken met het roken van twee sigaretten, en is daarmee slechter voor je gezondheid dan Barcelona en Dublin, waar de luchtvervuiling 'slechts' de schade veroorzaakt van één sigaret.

Stedentrip

De steden die de kroon spannen zijn Istanbul en Praag: daar vervuilt de lucht je longen tijdens een lang weekend evenveel als vier sigaretten. Milaan en Londen staan op een gedeeltelijke tweede plek van de meest vervuilde steden van Europa: een weekend naar een van deze twee steden staat gelijk aan het roken van drie (voor Londen is dit 2,75) sigaretten. En dan hebben we het nog maar over een stedentrip, ga even na als je er woont.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur