Ruby Rose verwijdert Twitter-account na gecast te zijn als lesbische Batwoman

De actrice plaatste een persoonlijk bericht voordat ze haar kanaal uit de lucht haalde.

ruby-rose-batwoman-kritiek-twitter
Getty Images

Afgelopen week werd bekend dat Batwoman wordt gelanceerd, een nieuwe superhelden-serie met een lesbische vrouw in de hoofdrol, vertolkt door actrice Ruby Rose. De actrice stelde vereerd en geëmotioneerd te zijn de rol te mogen spelen, maar verwijderde kort daarna plots haar Twitter-account na veel kritiek op haar nieuwe rol.

Persoonlijk bericht

Enkele dagen na de bekendmaking van de serie ontving de 32-jarige Australische actrice veel kritiek via het social-medial platform, waarin onder meer werd gezegd dat ze incompetent zou zijn voor de rol. Afgelopen week reageerde Rose op de vele kritiek via haar Twitter-account middels een persoonlijk bericht: 'Waar komt in godsnaam het idee vandaan dat "Ruby geen lesbienne is en daarom niet Batwoman kan zijn"? Dit is het meest belachelijke dat ik ooit heb gelezen. Ik kwam uit de kast op mijn twaalfde en heb de afgelopen vijf jaar te maken gehad met dat mensen mij "té gay" vonden. Ik zou willen dat we elkaar ondersteunen in onze persoonlijke ontwikkelingen. Wanneer vrouwen en minderheden de handen ineenslaan, dan is alles mogelijk. Wanneer we elkaar naar beneden halen, is dat pijnlijker dan bij welke groep dan ook. Ik kijk ernaar uit om me nu volledig te focussen op mijn volgende projecten. Als je me nodig hebt kun je me bereiken via mijn Bat Phone'.

Niet de eerste keer

Afgelopen weekend verwijderde de actrice dus haar Twitter-account, haar Instagram-account is wel nog actief maar met beperkte opmerking-mogelijkheden enkel voor accounts die Rose zelf volgt. Rose is niet de enige actrice die na een hoeveelheid kritiek haar social-media account verwijdert. Eerder dit jaar verwijderde Stranger Things actrice Millie Bobby Brown haar social media-accounts doordat ze het doelwit was geworden van een gewelddadige en homofobe meme. Ook Star Wars-actrices Kelly Marie Tran en Daisy Ridley verwijderden hun sociale media-accounts na negatieve opmerkingen en dreigingen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur