​Waarom prins Harry en zijn ex Chelsy Davy na zeven jaar uit elkaar gingen

De reden komt aan het licht in een nieuwe biografie over prins Harry.

Prins Harry en Chelsy Davy
Getty Images

We kunnen prins Harry met niemand anders meer voorstellen dan met Meghan Markle, maar dat is weleens anders geweest. Van zijn twintigste tot zijn zevenentwintigste had prins Harry (33) een relatie met Chelsy Davy (32). In 2011 gingen de twee uit elkaar, maar de (doorslaggevende) reden daarvoor komt nu pas aan het licht, in een nieuwe biografie over de Britse prins.

Bruiloft William en Kate

De Britse journaliste Angela Levin schrijft in haar nieuwe boek Harry: Conversations with the Prince hoe de bruiloft van prins William en Kate Middleton op 29 april 2011 daarmee te maken had. Ondanks dat de relatie van prins Harry en Chelsy toen al zo goed als ten einde was, besloot Harry haar toch uit te nodigen voor de historische bruiloft. De romantische dag deed hun relatie echter geen goed zo blijkt uit het boek, en betekende zelfs definitief het einde van hun zevenjarige samenzijn.

Privacy

Zo zou Chelsy tijdens de grote dag hebben beseft dat ze een leven in de schijnwerpers absoluut niet zag zitten. 'Een vriend onthulde na afloop van de bruiloft dat Chelsy er na die dag volledig van overtuigd was dat zij en prins Harry geen toekomst samen zouden kunnen hebben', schrijft Levin in haar boek. 'Ondanks dat ze veel gemeen hadden, zou hun leven samen niet gewerkt hebben, omdat Chelsy van mening was dat hun werelden te verschillend waren, vooral omdat ze erg op haar privacy gesteld zou zijn.'

Massale media-aandacht

De massale media-aandacht blijkt echter niet alleen zwaar voor Chelsy te zijn geweest: prins Harry maakt zich momenteel zorgen om de massale aandacht voor zijn vrouw Meghan. Om die reden trekt het stel zich voorlopig even terug uit de publiciteit, en zal Meghan daarom even niet in de media verschijnen.

Prins Harry en Chelsy Davy door de jaren heen

Prins Harry en Chelsy Davy in 2006, tijdens een internationale polowedstrijd georganiseerd door Cartier in Egham, Groot-Brittannië:

Getty Images

In 2007 verschenen de twee – al zoenend – op de tribune tijdens de ICC Cricket World Cup in St John's, Antigua:

Getty Images

Het stel ging later dat jaar op pad met (schoon)broer William. Het drietal bezocht een concert voor prinses Diana in het Wembley Stadium in Londen:

Getty Images

In 2008 bezocht prins Harry samen met zijn vriendin een herdenkingsdienst voor de gesneuvelde soldaten in Afghanistan in een kerk in Windsor:

Getty Images

In september in datzelfde jaar werd het stel gespot tijdens een avondje uit in Londen:

Getty Images

In november woonden de twee samen de Investec Challenge-wedstrijd tussen Groot-Brittannië en Zuid-Afrika bij in Londen:

Getty Images

Evenals in november 2009:

Getty Images

In 2010, aan het einde van hun relatie, vergezelde Chelsy prins Harry toen hij zijn vliegbadges in ontvangst mocht nemen in het Britse Museum of Army Flying:

Getty Images

Tijdens de bruiloft van prins William en Kate Middleton werden de twee niet samen gespot, maar was Chelsy wel aanwezig. Hier besefte ze dat een toekomst met prins Harry er niet in zat:

Getty Images

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur