Chloë Grace Moretz openhartig over dubbele standaarden en ongelijkheid in Hollywood

De 21-jarige actrice spreekt over haar nieuwe film die homofobie aankaart.

chloe-grace-moretz-film-dubbele-standaard-homofobie
Getty Images

De 21-jarige actrice Chloë Grace Moretz is binnenkort te zien in de nieuwe film The Miseducation of Cameron Post waarin homofobie, genderrollen en het gevaar van conversie-therapie om homoseksualiteit te genezen centraal staan. Nu spreekt de actrice openhartig over de dubbele standaarden die worden gehanteerd bij films in Hollywood die dergelijke thema's bespreekbaar maken.

Niet genoeg steun

Ondanks de actualiteit van de film bleek het lastig om een goede distributeur te vinden, vertelt Moretz. Zo duurde het drie maanden voordat de film, die geregisseerd is door vrouwelijke Iraans-Amerikaanse regisseur Desiree Akhavan, een promotor had gevonden. In een interview met de L.A. Times sprak Chloë openhartig over de manier waarop dit soort verhalen gesteund worden door de Amerikaanse filmindustrie. 'Deze film is geregisseerd door een biseksuele vrouw met een multiculturele achtergrond en de film zelf heeft een zeer diverse cast. Hoewel mensen het in het algemeen belangrijk vinden dat dit soort verhalen worden verteld, wordt het niet genoeg door de industrie gesteund.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Dubbele standaard

In het interview refereerde Moretz aan een andere gelijknamige film genaamd Boy Erased, die dezelfde thema's centraal stelt maar wel door een grote distributie-organisatie wordt gepromoot. Hierin toont ze aan hoe verschillend een Hollywood film van een blanke man wordt behandeld in vergelijking met die van een biseksuele Iraans-Amerikaanse vrouw. 'In de filmindustrie wordt nog steeds de voorkeur gegeven aan een film geregisseerd door een heteroseksuele, blanke man', zo vertelt Moretz. 'Ik vind dat oneerlijk. Queer films moeten worden verteld vanuit een Queer-oogpunt en dus geproduceerd worden door Queer personen. Deze andere film - een film die nu al uitkomt en veel publiciteit zal krijgen- is geregisseerd door een blanke man en is dus geproduceerd vanuit een heteroseksuele male gaze. Alleen al dat verschil vind ik schokkend'.

The Miseducation of Cameron Post, waarin Moretz' personage Cameron vecht om te overleven tijdens een conversie-kamp met haar vrienden Jane (Sasha Lane) en Adam (Forrest Goodluck), is vanaf augustus in Amerikaanse bioscopen te zien, de Nederlandse release-datum is nog niet bekend.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur